Blood Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam, mam problem z wyregulowaniem tylnej przerzutki - Deore XT ( mam klamki Shimano Alivio ). Mianowicie przerzutka zachowuje się dziwnie w pewnych momentach, gdy np. zmieniam 'bieg' na 3 przerzutka tak jakby nie była zdecydowana i lata między 3 i 4. Próbowałem już regulacji linką, ale to nie to, bo było bez efektów. Dostałem jakieś informacje o próbie przykręcania i wykręcania śrub z oznaczeniami L i H, jednakże po dwóch i pół godziny prób w ciemno mam dosyć, ponieważ mój informator nie był w stanie określić co daje przykręcanie i wykręcanie. Udawało mi się wyregulować dolne biegi, to górne były źle i na odwrót. Dodam, że rower nówka sztuka, dziś przyjechał. Prooszę, pomóżcie. To nie może przecież być aż takie trudne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AxM Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 http://tinyurl.com/37aw9er Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blood Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Myślisz, że nie szukałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xufi Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Pisze się tylnej, a nie tylniej :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gronom Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 a ja powiem tak...stracilem mnostwo czasu na wyregulowanie przerzutek obejrzalem mnostwo filmikow na temat tego jak wyregulowac uzywane a takze nowe przerzutki. niby nie jest to trudne ale zdazaja sie sytuacje gdzie bez doswiadczenia nic mi to nie dawalo. robiac wszystko podrecznikowo i tak bylo zle. po dwoch dniach maksymalnego rabania sie z tym podszedlem do rowerowego obok mnie i zrobili to w jakies 3 min za darmo. pozniej jeszcze podchodzilem z dwa razy z uwagi na to ze nowa linka sie ukladala. ogolnie oni to robia odruchowo znaja kazdy dzwiek i potrafia dostosowac idealnie reakcje mechanizmu do tego co robi przerzutka. a cala moja meczarnia pozwolila mi nabrac jako tako doswiadczenia z czym sie to je i jak leciutko poprawic. wiec jesli juz masz dosyc to sie nie mecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blood Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Haha ... prześlęczałem nad tym wczoraj ze 3h, a dziś ojciec popytał kumpli i zadzwonił z informacją, że regulowaliśmy to w złej kolejności :X dziś 15 minut i wszystko działa idealnie. Jedyne co, to jeszcze musi się dotrzeć troszkę siódmy bieg EDIT I w tym linku co dał safian jest wszystko bdb opisane, właśnie tak jak ja to robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gronom Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 pierwsze slysze zeby dobrze ustawione biegi musialy sie docierac...za malo jeszcze slyszalem najwidoczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Też nie słyszałem, że jakiś konkretny bieg musi się "docierać". Może komuś chodziło o spasowanie linek i pancerzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.