Eastern Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Cześć ! Tylko takie pytanie jak w temacie powstrzymuje mnie przed zamówieniem części napędu 9'rzędowego - 'wejdzie, czy nie wejdzie nowa kaseta'. Piasta wymieniana była tydzień temu, 7 rzedowa kaseta jest tylko zastępcza na starym łańcuchu. Problem w tym, że nie wiem czy owy dystans jest założony czy też nie. Serwisant montujący piaste i kasete 7rz. zapewniał, że 9 rz. kaseta wejdzie, ale pan z aukcji allegro: -klamkomanetek deore ST-M510 -kasety deore 9rz. -łańcucha HG-53 ... troche mnie postraszył, totez pytam was bardziej obeznanych w temacie niż ja Jeszcze pytanie, jeśli wszystko bedzie dobrze to jaka przerzutka tylna bedzie najlepsza w tym wypadku i czy używane korby Alivio nie beda w niczym przeszkadzac? Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam eastern
Miecho87 Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 To spójrz za kasetę, a najlepiej odkręć i się dowiesz. Generalnie nie wiem czy Boplight w ogóle robi piasty z bębenkiem pod 7b. Moim zdaniem widać dystans za kasetą, ale nie mogę być pewny czy to nie kołnierz bębenka. Zrób porządne zdjęcie.
Eastern Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 Kurczę, ciężko mi zrobić normalne zdjęcie bo aktualnie jestem skazany tylko na telefon . Według mnie jest tam jakaś nakrętka trochę mniej 'błyszcząca' niż kaseta, ale to tylko moje zdanie.
Mod Team bogus Napisano 18 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 18 Sierpnia 2010 Moim zdaniem kaseta 9 będzie pasowała. Poza tym nie widziałem piast Boplighta z innym bębenkiem niż na 9. Korba zależy jak bardzo jest zużyta, jeśli blaty są mocno wyeksploatowane to warto je wymienić.
Klosiu Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 To jasne cos to prawdopodobnie dystans wlasnie, kaseta jest plaska od dolu. Uzywam dystansu w zimowce przy kasecie 7s, ale teraz nie mam roweru pod reka i nie moge dokladnie sprawdzic jak to wyglada. Ale na 90% to wlasnie dystans.
Eastern Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 Wielkie dzięki, w takim razie jutro zamawiam manetki, kasetę + łańcuch. Jeszcze pozwolę zapytać o przerzutkę tylną, tak do ok. 120zł, co by było godnego uwagi?
focus25 Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/item1183628123_przerzutka_tyl_shimano_lx_rd_m581_sgs.html ewentualnie jakąś deore(szukaj w wersji Shadow) Można polecić SRAMa X5 ale będzie on wymagał zmiany manetki.
Eastern Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Napisano 19 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/item1183628123_przerzutka_tyl_shimano_lx_rd_m581_sgs.html ewentualnie jakąś deore(szukaj w wersji Shadow) Można polecić SRAMa X5 ale będzie on wymagał zmiany manetki. Wielkie dzięki - waham sie właśnie między lx a slx, ale to już zależy jaki model bedą mieli w sklepie (zamierzam kupic na miejscu). Jeszcze tak z ciekawości spytam, na oko ile serwis pociągnie za zdjęcie starego i założenie nowego napędu (sama robocizna)? Wolę oddać i mieć zrobione na miejscu, niż samemu coś popsuć
Klosiu Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Tam naprawde nie ma co popsuc. Ile serwis wezmie to zalezy od serwisu, ale na kilkadziesiat zlotych bym sie szykowal, plus nowe linki i pancerze. Jednak ze dwie godzinki roboty przy wymianie calego napedu na pewno beda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.