Patryke Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witam, Mam takie kółko pod tarczę (zastanawia mnie tylko tylne, o przednie się nie obawiam - na nim nie będę mocował bagażnika): - piasta Novatec D042SB (4 maszyny) + obręcz Alexrims XD-lite + szprychy Sapim race (2.0-1.8-2.0) I właśnie zastanawiam się jak z wytrzymałością takiego kompletu? Spokojnie da radę? Ciężar ładunku prawdopodobnie coś ok. 15 kg + 12 kg rower + 78 kg ja Prawdopodobnie będę jeździł wyłącznie asfaltem. W sumie koło mocno dostało w górach na kamieniach, więc myślę, że teraz też powinno dać radę. Jednak wolę się upewnić, żeby później nie było niespodzianek. I jeszcze jedno pytanie. Jakie najlepiej dobrać opony? Większy balon będzie na plus w tej sytuacji? Mam do wyboru slicki Kenda Kwest 1.5 i semi-slicki Kbix Nomad 2.0. Z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Jestem już po jednej wyprawie która trwała siedem dni, ok. 900 km z sakwami i spokojnie koło dało radę. Czy to kamienista, szutrowa czy asfaltowa nawierzchnia. Jedynie trzeba było uważać na krawężniki - Kenda Kwest 1.5" dużo nie wybacza, ale za to ładnie się toczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Posiadałem na tyle Xdlite ze szprychami mach1 i przy mojej wadzę 88 kg plus 11kg rower i czasami bagażnik 4 kilo dawała rade przy oponie 1.1 . Na pewno jakieś 4 tysiące przejechała teraz testuje mavica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.