Skocz do zawartości

[Rowery] Unibike

orba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam opinii na temat tych rowerów. Zastanawiają mnie poszczególne elementy i ich ocena pod względem przydatności.

http://allegro.pl/item1177994279_rower_unibike_evolution_deore_fsa_lekki_goral_09.html

http://www.eurobike.pl/index.php/eurobike/mtb

Tak żeby było się do czegoś odnieść to jest to rower tzw pod miasto na trasy jednodniowe i bez szaleństwa górskiego. Jest to dobra oferta jeśli chodzi o cenę? Czy może jednak kross level 02 z roku 2009?

Pozdrawiam

Napisano

Z dwóch przedstawionych przez Ciebie propozycji wygrywa (moim zdaniem) Unibike. Osprzęt jak za cenę 1400 zł jest bardzo dobry (deore, alivio, xcr). Dobrany całkiem rozsądnie. Sam osobiście jeszcze rok temu śmigałem na evolution'ie 09. Nie mam mu nic do zarzucenia. Zaliczył ze mną dwa duże dzwony i oprócz strat w siodełku i kilku rysek nadal trzyma się ok.

Polecam wybrać się do salonu rowerowego gdzie sprzedają Unibike. On katalogowo kosztuje + - 1500 zł więc powinno dać radę urwać więcej niż 100 zł z ceny podstawowej. Ja przy zakupie w tamtym roku dostałem prawie 200 zł zniżki.

Napisano

Unibike ma zdecydowanie lepszy osprzet, po zakupie roweru sugerowal bym jedynie wymiane amortyzatora na cos z odrobine wyzszej polki i rowerek bedzie naprawde przyzwoity.

Napisano

Hm, ja bym raczej chyba za tym Unibike optowal, jest najladniejszy.

Wyposazenie w porownaniu do tego Eurobike znacznie lepsze, w porownaniu ze Schwinnem hmm, niektore elementy lepsze, niektore gorsze. Hydrauliki w Schwinnie to niekoniecznie zaleta, Promaxy nie kojarza sie z dobra jakoscia, choc o tym akurat modelu nic nie wiem. Ale jesli nie zamierzasz szalec w gorach, jak piszesz, to v-brake'i sa rownie dobre jak tarczowki, a mniej klopotliwe w obsludze. Amortyzator lepszy w Unibike.

Kross tez jest dosc godny polecenia, ale juz sie zrobil troche oklepany, jednak w porownaniu z Levelem A2 ten Unibike tez korzystnie wyglada.

Tylko nie wiem jak z rozmiarem, dziewietnastka to moze byc za duzo.

Napisano

oxygen mam 19' i jest mi na nim bardzo wygodnie. Nie odczuwam zbytniego nacisku na dłoń. Unibike natomiast wydaje mi się być ciężkim rowerem a za każdym razem wnoszę dwukołowiec na 4-te piętro.

ps. Unibike mamy na Starołęckiej?

Napisano

Co do ramy to ja też jeździłem na 19 i było super - ale unibike ma inną geometrie. Mój wygląda nawet na większego od mojego starego roweru i jest od niego dłuższy a waży 12 kg około :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...