orba Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Szukam opinii na temat tych rowerów. Zastanawiają mnie poszczególne elementy i ich ocena pod względem przydatności. http://allegro.pl/item1177994279_rower_unibike_evolution_deore_fsa_lekki_goral_09.html http://www.eurobike.pl/index.php/eurobike/mtb Tak żeby było się do czegoś odnieść to jest to rower tzw pod miasto na trasy jednodniowe i bez szaleństwa górskiego. Jest to dobra oferta jeśli chodzi o cenę? Czy może jednak kross level 02 z roku 2009? Pozdrawiam
puch Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Z dwóch przedstawionych przez Ciebie propozycji wygrywa (moim zdaniem) Unibike. Osprzęt jak za cenę 1400 zł jest bardzo dobry (deore, alivio, xcr). Dobrany całkiem rozsądnie. Sam osobiście jeszcze rok temu śmigałem na evolution'ie 09. Nie mam mu nic do zarzucenia. Zaliczył ze mną dwa duże dzwony i oprócz strat w siodełku i kilku rysek nadal trzyma się ok. Polecam wybrać się do salonu rowerowego gdzie sprzedają Unibike. On katalogowo kosztuje + - 1500 zł więc powinno dać radę urwać więcej niż 100 zł z ceny podstawowej. Ja przy zakupie w tamtym roku dostałem prawie 200 zł zniżki.
ttomii88 Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Unibike ma zdecydowanie lepszy osprzet, po zakupie roweru sugerowal bym jedynie wymiane amortyzatora na cos z odrobine wyzszej polki i rowerek bedzie naprawde przyzwoity.
orba Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/item1193835194_schwinn_mesa_gsd_na_dobry_osprzecie_lublin.html#wilex_big znalazłam jeszcze taki rower. Możecie mi doprecyzować co oznacza cyt:"przerzutka przód Shimano Altus nowy model (górny ciąg)"
Klosiu Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Hm, ja bym raczej chyba za tym Unibike optowal, jest najladniejszy. Wyposazenie w porownaniu do tego Eurobike znacznie lepsze, w porownaniu ze Schwinnem hmm, niektore elementy lepsze, niektore gorsze. Hydrauliki w Schwinnie to niekoniecznie zaleta, Promaxy nie kojarza sie z dobra jakoscia, choc o tym akurat modelu nic nie wiem. Ale jesli nie zamierzasz szalec w gorach, jak piszesz, to v-brake'i sa rownie dobre jak tarczowki, a mniej klopotliwe w obsludze. Amortyzator lepszy w Unibike. Kross tez jest dosc godny polecenia, ale juz sie zrobil troche oklepany, jednak w porownaniu z Levelem A2 ten Unibike tez korzystnie wyglada. Tylko nie wiem jak z rozmiarem, dziewietnastka to moze byc za duzo.
orba Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 oxygen mam 19' i jest mi na nim bardzo wygodnie. Nie odczuwam zbytniego nacisku na dłoń. Unibike natomiast wydaje mi się być ciężkim rowerem a za każdym razem wnoszę dwukołowiec na 4-te piętro. ps. Unibike mamy na Starołęckiej?
Powermug Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Co do ramy to ja też jeździłem na 19 i było super - ale unibike ma inną geometrie. Mój wygląda nawet na większego od mojego starego roweru i jest od niego dłuższy a waży 12 kg około
porsche123456 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Ja tez za ta kase bralbym Unibika, badz tez zastanawial sie, aby dolozyc pare zlotych i lupic krossa Level A4 2010
chciuczek Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Polecam Unibike ... jak reszta ) Osprzęt za tą cenę jest naprawdę bardzo dobry..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.