PuchatyMisio Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam. Zdecydowałem się w końcu na zakup Kelly's Madman z 2010r. Jednak spotkałem się opiniami, że ramy ogólnie są małe. Więc mam pytanie z jakich rozmiarów ram korzystacie i jaki macie wzrost i czy rower w tym rozmiarze jaki posiadacie jest dla was odpowiedni. A co do tych magicznych wyliczanek co do adekwatności rozmiaru ramy do wzrostu to wyszło mi, że podobno powinienem korzystać z ramy 19,2" Dodam, że ja mam 184cm wzrostu i bardzo mi zależy na jak najszybszym zakupie!! Pozdrawiam Kamil!!
Logith Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Jak jeździsz głównie po utwardzonych, niewymagających drogach to można się pokusić o ramę 21. Jeżeli jednak potrzebujesz zwrotności, to 19.5. Ciężko tak wyliczyć. Ja jestem znacznie mniejszy, miałem rok temu kellys' a i miałem 19,5 był zwrotny a sztycę miałem wysuniętą tak średnio, już nie pamiętam. Proponuję się przypasować do obojętnie jakiego roweru tej firmy, miej na uwadze także, że raczej możesz jeszcze urosnąć Pzdr.
PuchatyMisio Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 Dzięki Ale przecież już na gg gadaliśmy Już zamówiłem bo nie doczekałbym się odpowiedzi.. 19.5" wybrałem. Pozdrawiam ; )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.