Pawelq Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, jestem tu nowy, zastanawiam się nad kupnem roweru typu dual;p za 1300 dla początkującego czyli mnie;] Mam zamiar na tym rowerze trochę poskakać jakieś proste triki w miarę możliwości;p jazda po mieście czasem po lesie. kompletni nie znam sie na tym nie wiem na co patrzeć, interesuje mnie gotowy zestaw. Nie chce kupować każdej części oddzielnie bo jeszcze coś źle złożę i nic nie wyszło a jak widzicie kasy nie za dużo mam. Mam nadzieje ze mi coś doradzicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Za tą kasę to Kross Sign DS, wiele osób jest z niego zadowolone jest nawet temat poświęcony temu rowerkowi. http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kross+sign+ds Cenowo sie zmieścisz, a z tego co widać starczy nawet na napinacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 hehe własnie o tym rowerze myślałem oglądałem go i jeszcze KROSS Sign Panic hmmm dobra kupie tego Kross Sign DS czy mógł byś mi dać konkretnego linka bo jest ich kilka na allegro i mam około 176+ wzrostu jakoś tak;] i linka do napinacza. i może do jakiegoś siodełka bo to w komplecie chyba nie jest najwygodniejsze;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Rower typowo dualowy , a wiesz jaki to ? Rower " do skakania " nie nazywa się dualem . " Skakanie i triki " dzielą się na kilkanaście podkategorii , skakanie na mieście i lesie mówi tyle co nic .... W tej cenie DS 1 , panic to kiepski rower . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 czytałeś mojego posta do konca nie znam sie licze na wasza pomoc napisałem do czego będzie mi służył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Tak czytałem . Skakanie ale jakie latanie ? Jaki styl .... Ludzi polecą Ci rower do FR a ty będziesz chciał dirty latać , no i co wtedy ? Sprecyzuj z czego skaczesz , wypytaj się kumpli o wasz styl jazdy i potem możemy Ci coś polecić . A to że się nie znasz , możesz nadrobić dniem spędzonym na studiowaniu for internetowych , artykułów lub poradników , a nie się lenić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 jeździmy po mieście i skaczemy ze schodków podjazdów chopy usypane w lesie tego typu rzeczy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Miasto obsłuży każdy rower , nawet na mojej zjazdówce mogę latać stair gapy , wskakiwać na schodki , itp . Jakie hopy macie w lesie ? Dirty czy w " dal " . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 dirt, czytałem trochę i myślę ze do mojej jazdy będzie odpowiedzi rower typu Dirt/Street Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/item1190199943_octane_one_dj_3_07_ns_dartmoor_park_dirt_street.html To coś takiego bardziej dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 nie wiem czekam na więcej propozycji... mam nadzieje ze pomożecie mi coś wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 No widzisz jak wiele czasu byś zaoszczędził od razu to pisząc . Znalazłem takie : http://allegro.pl/item1188213162_rower_dirt_street_polecam.html http://allegro.pl/item1190602402_octane_one_void_dirt_fr_1000pln.html A na koniec to : http://allegro.pl/item1187408177_sprzedam_mtb_street_dirt_polecam_prodigy_ns_itp.html do rozbudowy myślę że idealny , dokupić Marzocchi DJ 3 2004-2007 i masz fajny rower na początek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PuchatyMisio Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ja mam Kross SIGN DS jest bardzo fajnym rowerem, ma dobrą geometrię (przynajmniej mi odpowiada). Ja miałem bardzo słaby amortyzator no i wiadomo jak się uczyłem skoków to z 1,5 metra po wylądowaniu na płaskie złamałem koronę amortyzatora.. Jednak nie ma co się załamywać nowy kosztuję 120 zł chyba : P Rower jest godny polecenia dla początkującego. Na allegro powinieneś nówkę znaleźć za koszt w granicach 1300zł ale pewnie znajdziesz tańszego. Możesz też skusić się na model z poprzednich lat. Pozdrawiam PS. warto żebyś wgłębił się w tajniki konserwacji roweru, sposobu czyszczenia itd. Bo np jak napchasz karcherem wody w suport lub piasty to będziesz miał do wymiany z tym, że piastę wymienisz a z suportem możesz mieć problem (chodzi o znalezienie go np na allegro a serwis kross.pl nie odpisuje mi na maile od połowy lipca ;] ) Skomentuję to w taki sposób by nikogo nie urazić i nie sprawić byście pomyśleli, że jestem wulgarny.. No ale jednak "kij im w plecy" ... Przykro, że trzeba rezygnować z polskiego producenta bo nie potrafią się zorganizować i we właściwy sposób traktować klienta. Może to tylko ja miałem taki przypadek.. No ale zrazili mnie do siebie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 no wiec którego polecisz...']Artursx1 PuchatyMisio nie zagłębiałem się nigdy w tajniki konserwacji ale nigdy nie czyściłem żadnego roweru w ten sposób ten 1 odpada cena 1700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/item1190602402_octane_one_void_dirt_fr_1000pln.html tego . Dodać do niego Single Speed ( zarobisz z 80 zł ) , dać jakiegoś pivotala ( takie specjalne sztyca i siodła ) , kiedyś zmienić obręcze na lżejsze , no i zniżyć amorka . I to było by już ekstra . Ten rower Ci polecam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 wolał bym na początek rower z przednim amortyzatorem , bo obawiam się o moje nadgarstki a Marzocchi DJ 3 jest tylko jeden na allegro 2010, moze bym miał 2004-2007 od kumpla. no ok to bez większego namysłu zaufam Tobie;p i go kupie Single Speed to o co chodzi bo nie kumam;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Single speed - tylko jedno przełożenie w rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 czyli to http://allegro.pl/item1185515850_wolnobieg_1_rzedowy_dicta_14_single_speed_bmx_m30.html ? A nie lepiej coś nowego na gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 A co ci po gwarancji skoro raczej nie uwzględnią Ci tam wypadku lub zakatowania , tylko wady fabryczne . Tak to SS . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 aha ok to kupie tego http://allegro.pl/item1190602402_octane_one_void_dirt_fr_1000pln.html a czy mugł byś dać mi jeszcze linka do Single speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Zważ na to że void ma koła 24" . SS robisz z podkładek na piastę , oraz mniejszej zębatki no 14 t . Poradnik robienia SS znajdź na internecie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 coś takiego http://forum.mocny.com/index.php?showtopic=18733 dobra daruje sobie na razie Single speed, zrobię to jak obeznam się bardziej z tematem;] coś jeszcze wymienić w nim poza sztyca i siodłem wiesz chyba bym wolał nowy rower, bo to mój pierwszy wiec niech będzie nowy, może dasz mi propozycje jakiś nowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Hehehe rodzice nakazują ? W tej cenie , NOWYCH rowerów do tego co chcesz nie ma . Sign Ds 1 jest ale to raczej słaby osprzęt . Prawdę mówiąc to i za 3000 zł nie ma takich nowych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelq Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 dokładnie zgadłeś rodzice... hehe, no jak nie ma nowych to ok moja kasa moja sprawa;p tylko ten rower co mi poleciłeś to tak nie za bardzo powiem szczerze bo do malowania według mnie. głownie to zależy mi żeby rama była w miarę dobra a później z czasem bym sobie dokupił lepszy sprzęt do niej, ale żeby nie było tak ze rama wypas a reszta do d*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterForce5 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Hmmm... Kolega ma problem. Nie chce używanego, ale na nowego nie ma kasy. W takim wypadku zawsze mówię: Składaj rower samemu! Wiem że w 1 poście napisałeś że nie chcesz tego robić ale w twoim wypadku jest to raczej najlepsza droga. Czyli tak, lecimy od początku. Kupujesz ramę, taką jaką chcesz czyli najlepszą w granicach twoich funduszy przy czym odstawiasz trochę kasy na osprzęt. Przed zakupem reszty części możesz się wszystkiego nauczyć co tyczy się roweru. To naprawdę nie jest takie trudne jak myślisz, owszem rower skomplikowana rzecz, ale nic nie jest "nie do nauczenia". Zawsze też możesz napisać pytanie na forum. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.