rowerz Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dziś jadę na dłuższą traskę asfaltową,zobaczymy co i jak dalej... Jak nie pomoże jeszcze raz przeczyszcze tarcze i wypale klocki. Jak nie pomoże oddam na serwis... Jak macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie. Ewidentnie wygląda na to że coś się ślizga... Bo jak z całej siły naduszę klamkę to zablokuje koło ale co będe katował te wszystkie uszczelki itp... Jeszcze płyny pójdą i co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerz Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 A więc tak,traskę pokonałem pomyślnie chociaż dużo było jazdy w deszczu rower nie zawiódł,a gdy tarcza i klocki były mokre zauważyłem sporą poprawę hamowania Teraz to wogóle nie wiem co jest. A i zauważyłem jeszcze że jak jadę i przechyle mocno rower w lewo to słychać taki metaliczny dźwięk klocka który ociera o tarczę czy coś takiego... Macie jeszcze jakieś pomysły jak poprawić,wyczyścić hamulec? Muszę próbować wszystkiego bo na razie nie chce tracić kasy na serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Przetrzyj tarczę drobnym papierem ściernym, opal klocki nad palnikiem gazowym. Wszystko już zostało powiedziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerz Napisano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Hamowanie się poprawiło. Ale nie jest idealnie,to tarcie klocków jak przechyle rower mocno w lewo wiem już czym jest spodwodowane-luzy w piaście... Jest ktoś z Rzeszowa co by mógł luknąć na mojego juicy? Najlepiej z zestawem do odpowietrzania. Myślę że za browarka da się ugadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 rowerz, masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Ludzie piszą ci po kilka razy żebyś albo wypalił klocki albo wymienił na nowe a ty dalej się pytasz.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerz Napisano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Człowiek... ty chyba masz problemy... Przecież napisałem że się poprawiło,a teraz potrzebuje odpowietrzania bo klamka już miękka: D Więc chyba wypalenie klocków nie pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.