Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] Avid juicy 3

rowerz

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś jadę na dłuższą traskę asfaltową,zobaczymy co i jak dalej... Jak nie pomoże jeszcze raz przeczyszcze tarcze i wypale klocki. Jak nie pomoże oddam na serwis...

Jak macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie. Ewidentnie wygląda na to że coś się ślizga... Bo jak z całej siły naduszę klamkę to zablokuje koło ale co będe katował te wszystkie uszczelki itp... Jeszcze płyny pójdą i co?

A więc tak,traskę pokonałem pomyślnie chociaż dużo było jazdy w deszczu rower nie zawiódł,a gdy tarcza i klocki były mokre zauważyłem sporą poprawę hamowania :) Teraz to wogóle nie wiem co jest. A i zauważyłem jeszcze że jak jadę i przechyle mocno rower w lewo to słychać taki metaliczny dźwięk klocka który ociera o tarczę czy coś takiego...

Macie jeszcze jakieś pomysły jak poprawić,wyczyścić hamulec? Muszę próbować wszystkiego bo na razie nie chce tracić kasy na serwis.

• 2 tygodnie później...

Hamowanie się poprawiło. Ale nie jest idealnie,to tarcie klocków jak przechyle rower mocno w lewo wiem już czym jest spodwodowane-luzy w piaście...

Jest ktoś z Rzeszowa co by mógł luknąć na mojego juicy? Najlepiej z zestawem do odpowietrzania. Myślę że za browarka da się ugadać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...