Skocz do zawartości

[suport] Jaki kupić?

Wiesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dość dawna mój obecny suport daje mi się we znaki, tzn. nie chodzi zbyt cicho, coś tam w nim zawsze słychać mimo iż nie ma luzów. Niedawno wymieniłem korbę na Shimano Alivio FC-M411 i tutaj moje pytanie, jaki i jakiej długości suport powinienem do niej kupić? Chciał bym raczej coś tańszego lecz wytrzymałego (musi być mocne ze względu na dużą wagę), aby mi nie hałasowało. Proszę o porady/propozycję. Mocowane na kwadrat.

Musisz zmierzyć mufę suportu- prawdopodobne wartości to 68 lub 73mm- to jest pierwsza wielkość. Druga to długość osi suportu- do twojego modelu korby zalecana jest 123mm. Będzie pasował każdy suport na kwadrat o tych właśnie rozmiarach.

• Mod Team

Lollex nie żebym był złośliwy, ale 600km to i bez suportu można przejechać jakby się uprzeć :) decu wyjaśnił sprawę, a ja od siebie dodam, że nie warto kupować suportu Shimano BB-UN26 (Alivio?) bo po niedługim czasie użytkowania zaczyna wydawać różne dziwne dźwięki. Z resztą pisałem kiedyś o tym w dziale testów.

ja mam wszystkie lozyska accenta i suport i stery na lozyskach maszynowych i nie mam jeszcze do niego uwag aczkolwiek mam trzy pytania moze ktos przy okazji odpowie:P :

czy lozyska maszynowe rzeczywiscie sprawiaja ze nie trzeba sie martwic zbytnio o to by je serwisowac tak jak to ma miejsce w wypadku lozysk kulkowych?

czym moze byc spowodowane lekkie trzeszczenie przez pierwsze pare obrotow korba gdy zaczynam jazde? trzask moim zdaniem dochodzi z przodu ukladu napedowego i mam wrazenie ze pojawia sie tylko na przelozeniach z rownoleglym prowadzeniem lancucha. na srodkowym badz najmniejszym ustawieniu z przodu.

Witam, od dość dawna mój obecny suport daje mi się we znaki, tzn. nie chodzi zbyt cicho, coś tam w nim zawsze słychać mimo iż nie ma luzów. Niedawno wymieniłem korbę na Shimano Alivio FC-M411 i tutaj moje pytanie, jaki i jakiej długości suport powinienem do niej kupić? Chciał bym raczej coś tańszego lecz wytrzymałego (musi być mocne ze względu na dużą wagę), aby mi nie hałasowało. Proszę o porady/propozycję. Mocowane na kwadrat.

Ja mam suport akcent i chodzi z 2 lata ,dużo przelatał cena 25zł coś koło tego.Mojemu tacie też kiedyś taki wstawiłem ,jeździ 5 lat a dużo jeździ,prawie codziennie w sezonie i ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...