Wiesiu Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, od dość dawna mój obecny suport daje mi się we znaki, tzn. nie chodzi zbyt cicho, coś tam w nim zawsze słychać mimo iż nie ma luzów. Niedawno wymieniłem korbę na Shimano Alivio FC-M411 i tutaj moje pytanie, jaki i jakiej długości suport powinienem do niej kupić? Chciał bym raczej coś tańszego lecz wytrzymałego (musi być mocne ze względu na dużą wagę), aby mi nie hałasowało. Proszę o porady/propozycję. Mocowane na kwadrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Proponował bym jakiś VP, podobno sa dobre, słyszałem to od kilku użytkownikow, sam kupilem taki i zrobilem na nim z 600km i nic. http://allegro.pl/item1157593437_suport_kinex_kwadrat_113_x_68_vp_bc73.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decu Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Musisz zmierzyć mufę suportu- prawdopodobne wartości to 68 lub 73mm- to jest pierwsza wielkość. Druga to długość osi suportu- do twojego modelu korby zalecana jest 123mm. Będzie pasował każdy suport na kwadrat o tych właśnie rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Lollex nie żebym był złośliwy, ale 600km to i bez suportu można przejechać jakby się uprzeć decu wyjaśnił sprawę, a ja od siebie dodam, że nie warto kupować suportu Shimano BB-UN26 (Alivio?) bo po niedługim czasie użytkowania zaczyna wydawać różne dziwne dźwięki. Z resztą pisałem kiedyś o tym w dziale testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesiu Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 68/123 taki rozmiar już wiem, że muszę kupić. Nadal jednak nie wiem jaki... VP mam teraz i raczej nie jest najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gronom Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 ja mam wszystkie lozyska accenta i suport i stery na lozyskach maszynowych i nie mam jeszcze do niego uwag aczkolwiek mam trzy pytania moze ktos przy okazji odpowie:P : czy lozyska maszynowe rzeczywiscie sprawiaja ze nie trzeba sie martwic zbytnio o to by je serwisowac tak jak to ma miejsce w wypadku lozysk kulkowych? czym moze byc spowodowane lekkie trzeszczenie przez pierwsze pare obrotow korba gdy zaczynam jazde? trzask moim zdaniem dochodzi z przodu ukladu napedowego i mam wrazenie ze pojawia sie tylko na przelozeniach z rownoleglym prowadzeniem lancucha. na srodkowym badz najmniejszym ustawieniu z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacman Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam, od dość dawna mój obecny suport daje mi się we znaki, tzn. nie chodzi zbyt cicho, coś tam w nim zawsze słychać mimo iż nie ma luzów. Niedawno wymieniłem korbę na Shimano Alivio FC-M411 i tutaj moje pytanie, jaki i jakiej długości suport powinienem do niej kupić? Chciał bym raczej coś tańszego lecz wytrzymałego (musi być mocne ze względu na dużą wagę), aby mi nie hałasowało. Proszę o porady/propozycję. Mocowane na kwadrat. Ja mam suport akcent i chodzi z 2 lata ,dużo przelatał cena 25zł coś koło tego.Mojemu tacie też kiedyś taki wstawiłem ,jeździ 5 lat a dużo jeździ,prawie codziennie w sezonie i ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.