Peke88 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam Mam 22 lata i chciałbym zaplanować na przyszły rok bardzo długą wycieczkę rowerową...szukam chętnych nawiedzeńców na wspólny wyjazd...planuje to na przyszły rok aby był czas na przygotowania do wyjazdu(zakupienie odpowiedniego sprzętu, przygotowanie psychiczne jak i kondycyjne oraz wcześniejsze ustalenie tego co będziemy potrzebować oraz będzie czas na zapoznanie się ze sobą żeby nie jechać jako obce sobie osoby) z powrotem przyjazd pociągiem planuję aby dziennie pokonywać te 90-100km...noclegi gdzie popadnie...czy to pod chmurką, czy w namiocie czy gdzieś w stodołach u mieszkańców:) jakby byli jacyś chętni(najlepiej 2 czy 3 osoby, a może być i więcej) to podaje kontakt GG:3731946 tel: 519436504 e:mail Peke_1988@o2.pl teoretycznie wyjazd odbył by się na początku lipca...oczywiście 2011 roku wkrótce zaczynam planować całą wyprawę...wyznaczenie trasy i przewidywane przystanki(oczywiście nigdy nic nie wiadomo co się wydarzy na trasie) szukam ludzi w każdym wieku...dla mnie nie jest problemem wyjechać z 30 czy 40 latkiem tempo przewiduje turystyczne żeby się nie zniechęcić od razu...10 czy 12 godzin na przejechanie 90-100km to sporo czasu więc 18-20km/h będzie wystarczające...oczywiście nie licząc podjazdów i zjazdów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Czesc, ze tak powiem jak bys jechal przez Slowacje Węgry i słowenie to moze bym sie skusił O ile w kwietniu niepolece do Agfanistanu heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Dokładnie przez te państwa planuję podróż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 takze ja sie pisze !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 no to super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 ja też , chyba , że nie dożyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82koval Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 opcja ciekawa a że w przyszłym roku to chętnie bym dołączył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Czyli na razie mamy tyle osób zadeklarowanych: Ja(Peke88) 82koval Loxlei ozim84 Dziara - on mi napisał na gg oczywiście rozumiem że skład może ulec zmianie albo się całkiem rozsypać...ale fajnie że już na tą chwilę aż 5 osób zgłosiło chęć na wyprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Musiał byś określić fajne miejsca przez które mielibyśmy przejeżdżać, wogole trase całą i powrót pociąg lub autokar Najlepiej to wszystko teraz zrobić Wrzucił bym to na strone swoją www i moglibysmy się ubiegac o potencjalnych sponsorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 już wkrótce będę planował całą trasę...rozmawiałem z jedną osobą i chyba zaczniemy jechać z Krakowa...pociągiem tam przyjedziemy...ja jestem z Lublina więc też będę musiał skorzystać z usług PKP...wydaję mi się że to będzie najrozsądniejsze wyjście...chyba że ktoś ma coś ciekawego do zaoferowania:) ale jak chcecie to żeby trochę dłużej było to można z innego miejsca ruszyć Lublin bym Wam zaoferował ale wtedy miałbym najbliżej z Was przyjazd z Chorwacji pociągiem z tego co się orientowałem to żadnych wymaganych szczepień nie potrzebujemy...radzą natomiast zaszczepić się wcześniej przed kleszczami bo często występują w Słowenii jedna osoba mnie poprosiła aby wstąpić do Bratysławy...więc jeden punkt kontrolny jest już ustalony...jakby ktoś chciał coś konkretnego zwiedzić to proszę pisać...przez Węgry przejedziemy praktycznie wzdłuż granicy więc tam dużo nie pozwiedzamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sssbus Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Opcja ciekawa z tą wycieczką kurcze jak kasa mi pozwoli na taki wyjazd to chętnie bym się też zabrał. Jakieś małe doświadczenie mam w z wypraw a w Chorwacji mojej mordy nie widzieli wiec czemu nie Widzę że kolega z Sosnowca jest więc jeżeli by dało to zawsze można podjechać razem w wyznaczone miejsce. A ta sprawa ze sponsorami też całkiem dobra bo też nad tym myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ej no , dajcie jeszcze kogoś z Wawy xD Poza tym wiecie , mały problem jest , bo może ma ktoś namiot 2-osobowy? ja mam śpiwór , karimate , sakwy itd , ale namiotu to ni hu hu Tak przy okazji , jestem m.in technikiem żywienia , także mógłbym zająć się stroną kucharsko-prowiatową naszej wyprawy Rzecz jasna tak w trakcie wyprawy , jak i przed nią. PS 2 , poczytajcie : http://www.koloroweru.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sssbus Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Myślę że nie będzie problemu z namiotem. Osobiście posiadam namiot (3 osobowy ale jak się śpi w 2 osoby z bagażami to jest naprawdę OK) karimatę i śpiwór. Myślę że jak się już parę osób ugada poważnie na tą wyprawę to nie będzie problemów z namiotem czy czymś innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82koval Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 myślę, że co do sprzętu to w ciągu roku uda się wszystko skompletować, więc to byłby najmniejszy problem ale tak czytałem ten opis, i prosiłbym przy planowaniu trasy określić ilość dni oczywiście z małym zapasem myślę że czas akurat u mnie może być znaczący gdyż nie wiadomo ile dni urlopu uda się wytargać no ale to oczywiście będzie wiadomo w przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Jestem w stanie załatwić patronat medialny mtbikes.pl i być może sponsoring producenta okularów GoGGle , który jest w tej chwili moim sponsorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sssbus Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Ja czytałem troszkę o tym patronacie i np też było coś wspomniane o uczelniach. Jeżeli to dobry pomysł to bym się popytał na Politechnice Śląskiej i jakieś koła turystyczne co tam są oraz jeszcze zapytałbym się takiej szkoły prywatnej WSB Dąbrowa Górnicza co o tym sądzicie warto u nich coś załatwiać? No i jakąś gazetę z mojego regionu. Dajcie znać czy to dobry pomysł bo 1 raz bym coś takiego robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Bardzo bym prosił o wypowiedzenie się w sprawie wyznaczenia trasy...co chcielibyście zobaczyć? na pewno zahaczymy o Bratysławę więc trasa nie może w Słowacjo bardzo wybiegać od kierunku podróży żeby nie wiadomo km było do zrobienia:) Węgry zapewne przejedziemy wzdłuż granicy zachodniej więc jak ktoś zna jakieś ciekawe miejsca w tych rejonach to bardzo bym prosił o wypowiedzenie się w tym temacie ze Słowenią to na razie nie wiem jak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Jak już jedziemy przez Bratysławę , to może zwiedzimy Wiedeń? Bo nigdy nie byłem xD I jeszcze klasztor benedyktyński w mieście Melk nad Dunajem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sssbus Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 OO dobry pomysł z tym Wiedniem, niedaleko od Bratysławy więc można podskoczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Z loxlei ustaliliśmy że gdzieś o 00-00 zrobimy konferencje na gg.Tylko przypominam .Wtedy chyba każdy już będzie na kompie albo i wcześniej zrobimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 ale jakby co to do Węgier wracamy:) bo mieliśmy jechać też przez Węgry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Ale nie lepiej od razu z Austrii do Słowenii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 ozim84 chciał do Węgier jechać...ja też zamierzałem przez nie przejechać...pomysł z Wiedniem pojawił się później więc trzeba osiągnąć jakiś kompromis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozim84 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 bo w tym roku bylem wlasnie w Wiedniu na biku na na Węgry to nad Balaton chcialem - jego poludniową część. Ja tam jestem skłonny jechac nawet na samo południe Chorwacji Tak jestem na Nią napalony heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sssbus Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Ja też myślę że Balaton warto odwiedzić, ogólnie dostosuję się do trasy pod każdym względem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.