Skocz do zawartości

[Aplikacja GPS] Zamiast mapy na trasę.

XWindowsMen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Śmigam trochę rowerem po okolicy. Jaki program/aplikacja będzie najlepsza, żeby "wykreślił" mi drogę, którą pokonałem na rowerze + np. średnia prędkość, pokonany dystans, wzniesienia itp.? Gdyby potem np. można było wrzucić trasę do komputera bądź jakiegoś internetowego serwisu i wyszła z tego taka oto mapa... http://www.bikemap.net/route/655320 byłoby miło :thanks:

A z drugiej strony. Wieczorem wykreślam sobie na komputerze trasę, potem zrzucam plik do telefonu i rano wyruszam na drogą a telefon pokazuje mi czy jadę zgodnie z kursem czy nie.

Są jakieś bezpłatne aplikacje/serwisy www o takiej funkcjonalności co wymieniłem? Ewe. jakieś płatne rozwiązania? Z czego (jeżeli już) wy sami korzystacie? Pozdrawiam.

Napisano

Z tym przenoszeniem śladu na komputer to nie ale ja korzystam z Naviexpert (Nokia 6300) . I wsadzam karte SIM z ERY . Można też kupić starter tam gdzie jest korzystanie z internetu za darmo nie wiem jak to sie dokladnie nazywa . A naviexpert tak dużo nie zżera kb . I pokazuje mape i tam gdzie trzeba to ja pobiera . A jeżeli wykupisz taki niby abonament i kupisz zewnetrzny odbiornik (bluetooth) GPS to masz wtedy taki mini GPS jak do samochodu .

I jak najbardziej na twojego Samsunga .

• 7 miesięcy temu...
Napisano

hej,

ostatnio jezdzilam aplikacja Traseo, dziala pod Androidem, jest tez wersja pod iPhone (szczegoly).

W skrocie: darmowa, rejestruje slad, mozna pobrac gotowe trasy, ma tez licznik (czas, dystans, predkosc).

Napisano

Ułatwiłoby odpowiedź, gdybyś powiedział jaki masz telefon - pod jakim systemem pracuje bo chyba nie X-Windows

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...