Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] Tektro auriga comp

oclahomapl

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro wracają, to możliwe, że masz za dużo w układzie za dużo płynu, miałem kiedyś podobną sytuację w Grimece, po upuszczeniu udało się cofnąć. Przygotowujesz przy zacisku jak do odpowietrzania, odkręcasz śrubę odpowietrzającą i cofasz tłoki.

Powinna być obok przewodu hydraulicznego, z taką gumową osłonką (czepkiem), na zdjęciu na pierwszym planie. Nie chcę tu uchodzić za eksperta, bo Aurigę miałem krótko i nic z nią nie robiłem. Do tego powinieneś użyć zestawu do odpowietrzania, ewentualnie powinny pasować kroplówki :) Zakładasz kroplówkę na ten zaworek, drugi koniec umieszczasz w jakimś słoiczku z olejem mineralnym do hamulców, odkręcasz, wciskasz tłoki i zakręcasz, przynajmniej tak to u mnie wyglądało, ale to trochę inna konstrukcja. Uważaj, bo może się potem okazać, że hamulec do odpowietrzenia będzie.

Tu masz jak odpowietrzyć: http://www.tektro.com/04suport/pdf/Auriga-Polish.pdf

Proces podobny, ale zakładasz tylko z dołu.

Ewentualnie możesz najpierw spróbować je rozepchnąć śrubokrętem jak było wcześniej mówione i zostawić na jakiś czas zablokowane, na noc powiedzmy, jest szansa na sukces :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...