kainaj Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 IV REAL 64-sto MTB Maraton - Otwarte Mistrzostwa Wielkopolski w Maratonach MTB - 12.09.2010!!! 12 września 2010r. odbędzie się w Osiecznej k.Leszna IV REAL 64-sto MTB Maraton - Otwarte Mistrzostwa Wielkopolski w Maratonach MTB organizowany przez Klub Sportowy REAL 64-sto. Maraton organizowany jest już czwarty raz i z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. W tym roku trasa nie będzie wiele różnić od zeszłorocznej, ale zostanie dodana runda rozjazdowa a także kilka fajnych podjazdów. Maraton rozgrywany będzie na dwóch dystansach 36km (MEGA) i 62km (GIGA). Trasa średnio trudna, interwałowa, podłoże: dukty leśne, czasami piaszczyste, trochę asfaltu, śliczne strome podjazdy i zjazdy, kilka singletracków godnych prawdziwych gór. Drugi rok z rzędu maraton nawiązuje ścisłą współpracę z organizatorami cyklu wyścigów cross country, które stanowią esencję kolarstwa górskiego GogolMTB, a maraton jest jednym z cyklu WLKP Challange, będzie więc gościć najlepszych zawodników z Wielkopolski. Od początku jednak organizatorzy stawiają na liczny udział amatorów i pasjonatów jazdy na rowerze, traktujących maraton jako możliwość spędzenia czasu w gronie przyjaciół i sprawdzenia granic własnych możliwości. Filmik z zeszłorocznego maratonu tu: http://elka.tv/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=63&video_id=13 Więcej informacji na stronie: http://64-sto.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=337&Itemid=63 DO ZOBACZENIA 12 WRZEŚNIA 2010 W OSIECZNEJ!!!
Klosiu Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 W tym roku nie pasuje mi, a szkoda, trasa w Osiecznej w zeszlym roku byla zdecydowanie najlepsza wsrod wielkopolskich maratonow. Tylko wiecej makaronu zamowcie .
Adam620 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 ja już mówię że będę ! tylko powiedzcie że błota nie będzie bo ostatnio mam jego dość
anka93 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 ja już mówię że będę ! tylko powiedzcie że błota nie będzie bo ostatnio mam jego dość A jak wygląda trudnosc trasy? Konkretnie mini:)
kainaj Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 Trasa jest średnio trudna, nie są to tylko górki ale nie jest to maraton płaski. Jest kilka odcinków interwałowych ale też kilka na chwil odpoczynku, tak jak wcześniej pisałem jest kilka singletracków godnych miana prawdziwych gór. Uczestnicy zeszłorocznego maratonu byli zdziwieni ze koło Leszna mogą być takie górki, bo naprawde podjazdy są super (zjazdy też ) Cały opis trasy na który lepiej zobrazuje ci ile jest podjazdów a gdzie odcinki płaskie znajdziesz tu: http://64-sto.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=338&Itemid=63
Zbyhoo Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Trasa jest średnio trudna, nie są to tylko górki ale nie jest to maraton płaski. Jest kilka odcinków interwałowych ale też kilka na chwil odpoczynku, tak jak wcześniej pisałem jest kilka singletracków godnych miana prawdziwych gór. Uczestnicy zeszłorocznego maratonu byli zdziwieni ze koło Leszna mogą być takie górki, bo naprawde podjazdy są super (zjazdy też ) Cały opis trasy na który lepiej zobrazuje ci ile jest podjazdów a gdzie odcinki płaskie znajdziesz tu: http://64-sto.pl/ind...d=338&Itemid=63 A nagrody będą ?
kainaj Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 A nagrody będą ? W zeszłym roku prócz statuetek dla pierwszych trzech osób w kategoriach były również nagrody rzeczowe (nie pamiętam jakie),były też nagrody pieniężne za zajęcie miejsc na podium na dystansie Giga, odpowiednio, 400 zł., 200 zł., 100 zł., Mega - 200 zł., 100 zł., 50 zł., zarówno w kategorii mężczyzn jak i kobiet. Następnie było losowanie nagród wg numerków startowych (nagród było tyle ze prawie każdy kto został na losowaniu coś wygrał) a nagrody w losowaniu był całkem fajne - zaczynając od rękawiczek, przez liczniki cateye i całą mase innych rzeczy aż po robot kuchenny . W tym roku powinno być podobnie ale dokładnie nie wiem jak bo nie zajmuję sie nagrodami. Dodatkowo była premia górska na wzniesieniu "Jagoda" i tam też była nagroda pieniężna dla trzech pierwszych osób ale nie pamiętam po ile. Ale nie wiem czy będzie w tym roku. Postaram się popytać kogo trzeba o nagrody i jeżeli będzie wiadomo już co i jak to napisze na forum
Zbyhoo Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 W zeszłym roku prócz statuetek dla pierwszych trzech osób w kategoriach były również nagrody rzeczowe (nie pamiętam jakie),były też nagrody pieniężne za zajęcie miejsc na podium na dystansie Giga, odpowiednio, 400 zł., 200 zł., 100 zł., Mega - 200 zł., 100 zł., 50 zł., zarówno w kategorii mężczyzn jak i kobiet. Następnie było losowanie nagród wg numerków startowych (nagród było tyle ze prawie każdy kto został na losowaniu coś wygrał) a nagrody w losowaniu był całkem fajne - zaczynając od rękawiczek, przez liczniki cateye i całą mase innych rzeczy aż po robot kuchenny . W tym roku powinno być podobnie ale dokładnie nie wiem jak bo nie zajmuję sie nagrodami. Dodatkowo była premia górska na wzniesieniu "Jagoda" i tam też była nagroda pieniężna dla trzech pierwszych osób ale nie pamiętam po ile. Ale nie wiem czy będzie w tym roku. Postaram się popytać kogo trzeba o nagrody i jeżeli będzie wiadomo już co i jak to napisze na forum Dzięki za szybką odpowiedź. Spytałem się bo w regulaminie na ten rok nie znalazłem zapisku o nagrodach itp
kainaj Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. Spytałem się bo w regulaminie na ten rok nie znalazłem zapisku o nagrodach itp Już się dowiedziałem co z nagrodami. Najprawdopodobniej będzie tak jak w zeszłym roku ale też najprawdopodobniej nie będzie premii na wzniesieniu "Jagoda". Wszystkiego na 100% jeszcze nie wiadomo (a przynajmniej nie wie osoba z którą rozmawiałem). W każdym bądź razie informacje o nagrodach i tak dalej powinny pojawić się na stronie www.64-sto.pl (w zeszłym roku informacja o nagrodach finansowych pojawiła się na tydzień przed maratonem). Ale serdecznie wszystkich zapraszam bez względu na to czy mają szanse zająć miejsce na podium i zgarnąć trochę kasy czy nie bo naprawdę warto. Poza tym każdy może coś wygrać bo będzie losowanie nagród - to jest pewne
Zbyhoo Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Już się dowiedziałem co z nagrodami. Najprawdopodobniej będzie tak jak w zeszłym roku ale też najprawdopodobniej nie będzie premii na wzniesieniu "Jagoda". Wszystkiego na 100% jeszcze nie wiadomo (a przynajmniej nie wie osoba z którą rozmawiałem). W każdym bądź razie informacje o nagrodach i tak dalej powinny pojawić się na stronie www.64-sto.pl (w zeszłym roku informacja o nagrodach finansowych pojawiła się na tydzień przed maratonem). Ale serdecznie wszystkich zapraszam bez względu na to czy mają szanse zająć miejsce na podium i zgarnąć trochę kasy czy nie bo naprawdę warto. Poza tym każdy może coś wygrać bo będzie losowanie nagród - to jest pewne Na maraton trzeba zaprosić wszystkich bo jedyny maraton z takimi górkami w wlkp. trasa giga naprawdę świetna była i wymagająca, organizacja cała też bez zarzutu
wooki Napisano 26 Sierpnia 2010 Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Czy ta impreza jest jakoś powiązana z BikeCrossMaraton WLKP #4 - Leszno, który też jest 12.09.2010? Ta sama trasa tylko 2 patronaty?
kainaj Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam Czy ta impreza jest jakoś powiązana z BikeCrossMaraton WLKP #4 - Leszno, który też jest 12.09.2010? Ta sama trasa tylko 2 patronaty? To jest jedna i ta sama impreza. Jest to poprostu maraton organizowany już czwarty raz przez Klub Sportowy REAL 64-STO i należy on jednocześnie już drugi rok do cyklu BikeCrossMaraton WLKP 2010 (w tym roku jest to jego czwarty etap) i są to również Otwarte Mistrzostwa WLKP w Maratonach MTB w jednym. Więc podczas tych zawodów można powalczyć nie tylko o punkty do cyklu BikeCrossMaraton WLKP ale także powalczyć o tytuł mistrza WLKP w maratonach MTB. W tym tygodniu powinna się już pojawić mapka z trasą maratonu. Jak tylko się pojawi wrzucę tu link do niej.
kainaj Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Napisano 29 Sierpnia 2010 Pojawiła się mapka z trasą maratonu: http://64-sto.pl/images/stories/mapa2010.pdf
kainaj Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Napisano 31 Sierpnia 2010 Zmierzono dokładnie trasę, giga ma 67 km, mega 36, bez zmian. I jeszcze jeden mały szczegół o którym zapomniałem wcześniej wspomnieć: o tytuł MISTRZA WLKP W MARATONACH MTB można będzie walczyć tylko na dystansie Giga.
anka93 Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 A jak z dekoracją kobiet? kategoria jest od 16 do 35 lat i powyżej 36.. masakra
kainaj Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Napisano 31 Sierpnia 2010 A jak z dekoracją kobiet? kategoria jest od 16 do 35 lat i powyżej 36.. masakra Aktualnie zarejestrowanych na stronie jest 160 zawodników w tym tylko 11 kobiet, a w kategorii K1 na dystans MEGA tylko 6 zawodniczek, a na dystans GIGA tylko 1 zawodniczka. Chyba lepiej jest się troche pościgać o podium niż tylko przejechać i mieć puchar w kieszeni, zawsze to więcej emocji
anka93 Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 można zmieniac dystanst podczas jazdy, czy trzeba się zdeklarowac przed startem?
Klosiu Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 Anka, no przestan, przy standardowych kategoriach nawet na mini (tu mega) nie wiadomo jak jadac mialabys pudlo w kieszeni, a na mega (giga) co bys nie zrobila, pierwsze miejsce pewne .
orba Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 Ciekawa propozycja ale czy z raptem przejechanymi 200km w ostatnim miesiącu jest sens się na nią wybierać? Motywowanie wskazane
Mod Team michuuu Napisano 3 Września 2010 Mod Team Napisano 3 Września 2010 Ciekawa propozycja ale czy z raptem przejechanymi 200km w ostatnim miesiącu jest sens się na nią wybierać? Motywowanie wskazane Jeżeli chcesz walczyć o pudło to nie warto bo możesz wypluć płuca. Natomiast dla podniesienia samooceny, przełamania się, udowodnienia głównie sobie że można to warto. W kwestii pozycji medalowych zdarzało się że obsada dystansu (damska) była tak mała że przejechanie dystansu automatycznie dawało miejsce na pudle (patrz Hermanów). Jeżeli to ma być Twój pierwszy maraton to pamiętaj że to chyba najbardziej górski w wielkopolsce (i nie tylko). Zbierz ekipę (samemu trochę łyso) i śmigaj po medale.
orba Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Ekipę mam ale byłoby nie w porządku z mojej strony gdybym ich hamowała. Nie trenowałam podjazdów ale myślę że mam na tyle samozaparcia żeby w jakiś sposób pokonać tą trasę.
Mod Team michuuu Napisano 3 Września 2010 Mod Team Napisano 3 Września 2010 Ekipa jest potrzebna przed i po maratonie, trasę każdy jedzie jak może najszybciej. Ważne żeby dojechać, styl nie jest najważniejszy. Naprawdę warto, przeżycia warte odrobiny potu. Uwierzyłem jak sam spróbowałem. A podjazdy te hardcorowe można z buta ,żadna ujma. Atmosfera wyścigu tak podnosi adrenalinę że jedziesz górki których normalnie byś nie podjechała. Popytaj starych wyjadaczy.
kainaj Napisano 3 Września 2010 Autor Napisano 3 Września 2010 Ekipę mam ale byłoby nie w porządku z mojej strony gdybym ich hamowała. Nie trenowałam podjazdów ale myślę że mam na tyle samozaparcia żeby w jakiś sposób pokonać tą trasę. Przecież nie musisz jechać razem z nimi, w maratonie będzie startowało tyle osób że na pewno znajdziesz sobie kogoś poruszającego się twoim tempem A co do drugiego zdania twojej wypowiedzi to naprawde gwarantuję ci, że każdy kto choć trochę jeździ rowerem (w sensie że trochę więcej niż raz w miesiącu do sklepu po bułki ) jest w stanie pokonać te trasę, chociaż na mecie pewnie "zgon"
kainaj Napisano 6 Września 2010 Autor Napisano 6 Września 2010 Wrzucam profil trasy i mapke dystansu MEGA: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=zpwbbgosdtotxgnm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.