Skocz do zawartości

[opona+dętka] zakładanie dętki pod oponę zwijaną

cipekjr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam dylemat czy warto inwestować w oponę zwijaną jeżeli i tak będzie założona dętka? Czy po prostu kupić opony drutowane.

Podobno najlepsze parametry opony zwijane osiągają gdy nie ma dętki. Niestety w mojej obręczy muszę mieć dętkę. (nie chodzi o koszty)

• Mod Team
Napisano

Warto. Opona zwijana jest lżejsza, bardziej elastyczna tzn. lepiej pracuje. Opony zwijane to nie jest to samo co opona bezdętkowa!

Napisano

słyszałem że opony zwijane podobno można użyć jako bezdętkowe po zastosowaniu odpowiednich środków

Sotsując metode ghetto tubeless możesz prawie ze wszystkiego zrobić zestaw bezdętkowy.

Napisano

cipekjr jest tak jak napisał Fenthin. Jedyny zonk to konieczność kupienia mleczka czyli Joe's no flats bądź Slim. Inne mleczka etc. sa mocno dyskusyjne co do skuteczności a opinie w sieci straszliwie trącą materiałami sponsorowanymi :>

Napisano

jakie opony można stosować do tej metody gettho tubeless, czy każda zwijana się nadaje, czy musi być opona ust lub tnt?

jestem na etapie kupna geax mezcal kevlarowe czy takie będą ok?

Napisano

jakie opony można stosować do tej metody gettho tubeless, czy każda zwijana się nadaje, czy musi być opona ust lub tnt?

jestem na etapie kupna geax mezcal kevlarowe czy takie będą ok?

Masz problemy z czytaniem? Wpisz w google ghetto tubelss i poczytaj na ten temat - materiałow jest mnóstwo. Szukaj informacji na temat konkretnych zestawów. Mój znajomy nie dał rady uszczelnić miechelinów+mavic 721 pomimo wielu prób. Poczytaj/poogladaj materiały ze strony producentów, których Ci napisałem wczesniej. Tam naprawde jest wszystko to co powinineś wiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...