cipekjr Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 witam, mam dylemat czy warto inwestować w oponę zwijaną jeżeli i tak będzie założona dętka? Czy po prostu kupić opony drutowane. Podobno najlepsze parametry opony zwijane osiągają gdy nie ma dętki. Niestety w mojej obręczy muszę mieć dętkę. (nie chodzi o koszty)
Mod Team Pixon Napisano 17 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2010 Warto. Opona zwijana jest lżejsza, bardziej elastyczna tzn. lepiej pracuje. Opony zwijane to nie jest to samo co opona bezdętkowa!
cipekjr Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Napisano 17 Sierpnia 2010 słyszałem że opony zwijane podobno można użyć jako bezdętkowe po zastosowaniu odpowiednich środków
enduroriderPL Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 słyszałem że opony zwijane podobno można użyć jako bezdętkowe po zastosowaniu odpowiednich środków Sotsując metode ghetto tubeless możesz prawie ze wszystkiego zrobić zestaw bezdętkowy.
cipekjr Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Napisano 17 Sierpnia 2010 czy gdzieś na śląsku można założyć sobie oponki metodą ghetto tubeless, jakiś warsztacik albo może ktoś prywatnie?
Fenthin Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Na youtube znajduje się sporo poradników, poradzisz sobie sam w domu. Potrzebujesz jedynie trochę czasu, cierpliwości i oczywiście materiałów.
enduroriderPL Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 cipekjr jest tak jak napisał Fenthin. Jedyny zonk to konieczność kupienia mleczka czyli Joe's no flats bądź Slim. Inne mleczka etc. sa mocno dyskusyjne co do skuteczności a opinie w sieci straszliwie trącą materiałami sponsorowanymi :>
cipekjr Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 jakie opony można stosować do tej metody gettho tubeless, czy każda zwijana się nadaje, czy musi być opona ust lub tnt? jestem na etapie kupna geax mezcal kevlarowe czy takie będą ok?
enduroriderPL Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 jakie opony można stosować do tej metody gettho tubeless, czy każda zwijana się nadaje, czy musi być opona ust lub tnt? jestem na etapie kupna geax mezcal kevlarowe czy takie będą ok? Masz problemy z czytaniem? Wpisz w google ghetto tubelss i poczytaj na ten temat - materiałow jest mnóstwo. Szukaj informacji na temat konkretnych zestawów. Mój znajomy nie dał rady uszczelnić miechelinów+mavic 721 pomimo wielu prób. Poczytaj/poogladaj materiały ze strony producentów, których Ci napisałem wczesniej. Tam naprawde jest wszystko to co powinineś wiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.