matijas50 Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam. Mam rower Corratec X-Vert Motion z 2007 roku. Od tego sezonu startuję w maratonach. I tu jest moje pytanie czy opłaca się w niego pakować jeszcze kasę, czy lepiej kupić nowy sprzęt? Dodam, że: jak go kupowałem nie myślałem, że będę uczestniczył w wyścigach i rama jest mi za duża. Jak uważacie co można w nim wymienić żeby zrzucić część z jego masy (13,4 kg) i czy to się opłaca ??? Czy nie lepiej kupić nowy rower, np. Mbike RENEGADE 0.6: rama 7005 alloy double butted rozmiar 17" widelec Rock Shox Tora SL Lockout przerzutka tył Shimano XT przerzutka przód Shimano Deore manetki Shimano Deore korby Truvativ Firex 3.3 kaseta Sram PG 970 łańcuch KMC Z 9200 hamulce Avid SD5 klamki Avid SD7 kable Jagwire piasty KT- lite sealed bearings white obręcze Weinmann SEC 16 szprychy CN black opony Schwalbe Racing Ralph Evo 2,25 mostek Uno Lite kierownica Uno Lite sztyca Uno Lite siodło San Marco Ponza przełożenia 27 speed waga 10,9 kg cena 2999 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam9502 Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Mbike jest tańszy http://allegro.pl/item1187080740_super_cena_mbike_renegade_0_6_white_avid_deore_xt.html Ale podobnież nie waży 10,9kg tylko blisko 11,9kg!! Nie wiem w jakiej konfiguarcji masy rower.Wiec ciezko co kolwiek ci podpowiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matijas50 Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Dzięki za poinformowanie co do masy tego Mbike. A co do mojego Corrateca to jego konfiguracja to: Rama: aluminium 6061 Przedni amortyzator: RST Gila SL(100mm) Korby: Corratec Kaseta: Shimano LX 9-rz. Przerzutka przód: Shimano DEORE Przerzutka tył: Shimano DEORE Manetki: Shimano DEORE Klamki: Corratec Hamulce: Corratec Piasty: Corratec Obręcze: Rigida Xstar 19 Opony: IRC Mythos XC Inne: łoż.sterów FSA,wsp. kierownicy zzyzx,kierownica Corratec,siodło Corratec, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam9502 Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Wymiana amorka http://allegro.pl/item1189001502_amortyzator_suntour_epicon_lod_100mm_bialy.html Może koła nie wiem jakie piasty masz i szprychy.No i rame jak jest zaduża dla ciebie np. http://allegro.pl/item1191882625_no_saint_angel_2011_18_czarna_od_lemonbike.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matijas50 Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 No rama jest zdecydowanie za duża. Mam 177 cm wzrostu, a rama jest 20". Co do piast i szprych to chyba najtańsze jakie są dostępne bo nigdzie w internecie nic o nich nie ma. Nie ma nawet nazwy na piastach. A co do amortyzatora, który mi poleciłeś to niestety ma on tylko mocowanie pod hamulce tarczowe, a mnie interesują raczej V-ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.