Skocz do zawartości

[Rama]

Mrabbit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem zainteresowany zakupem roweru Kross A2 (znalazłem akurat sklep w którym cena tego modelu jest atrakcyjna). Problemem jest rama a raczej jej niedostępność. Mam 180cm i ok 98 kg. Długość do spodu stopy od krocza ok 85cm. Wszystko wskazywało by na ramę 19', niestety jest ona niedostępna. Stąd moje pytanie. Czy opłaca się kupić trochę za małą 17'/za dużą 21' (co z komfortem jazdy itp) czy polować dalej na 19'?

Napisano

Jeżeli znalazłeś sklep w którym te modele są dostępne to myślę że najlepsze wyjście z tej sytuacji to przymierzyć sie do tych rowerków. Poproś sprzedawce abyś mógł przejechać sie po sklepie, każdy ma inny gust, jeden woli mniejsze a drugi troche większe ramy :icon_cool:

Napisano

Nie bierz nieodpowiedniego rozmiaru. Ciężko wtedy znaleźć optymalną pozycję zapewniającą komfortową jazdę. W przypadku większej ramy występuje także możliwość zahaczenia o górną rurę, a to może być bolesne.

Pytanie teraz brzmi, czy na pewno 19" to odpowiedni rozmiar. Należy pamiętać o tym, że każdy ma inne preferencje. Choć 17" to chyba jednak za mało, nie wiem jak czułbyś się na 21".

Napisano

Dzięki za szybką odpowiedź. Na właśnie po sklepie jeździłem przed chwilą 17 i faktycznie okazała się za mała. No to poluje dalej na 19'. Jeszcze raz wielkie dzięki ^^

Edit. Z obliczeń wynika, że 19 powinna być jak ulał. 17' za mała jest, więc odpada. 21' będzie raczej za duża. Najwyżej w 19' będę kombinował z iinym mostkiem i dłużą sztycą ale chyba nie będzie takiej potrzeby. Zobaczymy na dniach. Zamówienie poszło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...