Krzysieek Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Nie znam się za dobrze na sprzęcie. Kupiłem w Decathlonie parę rzeczy (raczej z braku znajomości innych sklepów i z przeświadczenia, że im większy sklep, tym tańsze produkty), a teraz zastanawiam się, jaka jest ogólna opinia na temat tej sieci. Ufam, że bardziej doświadczeni rowerzyści będą mieli w tej kwestii więcej do powiedzenia. Zauważyłem, że Decathlon stosuje strategię sprzedaży produktów swoich własnych marek (tzn. takich, które kupić można tylko tam). Jak Waszym zdaniem kształtuje się relacja cena / jakość? Na co zwracać uwagę? Póki co nie mam w planach kupna niczego konkretnego. Pytam na przyszłość i z czystej ciekawości. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBUs Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja kupowałem tam 2 koszulki rowerowe i sobie chwalę. Po wielu praniach wciąż się dobrze trzymają. Ja mogę polecić ten sklep w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 16 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 http://www.google.pl/cse?cx=partner-pub-0834768945443082%3Aon1223f81ru&ie=ISO-8859-2&q=decathlon&sa=Szukaj&siteurl=www.forumrowerowe.org%2Findex.php%3Fapp%3Dcore%26module%3Dsearch%26do%3Dnew_posts%26search_filter_app%5Bforums%5D%3D1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 jezeli chodzi o kraków to ten przy plazie to wyspa totalnej porazki . chociaz ostatnio ładna wyprzedaz i przecene na rowerach mieli . szkoda, że sie ocknałem za późno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 ogolnie sklep dobry dla osob mocno siedzacych w temacie, nie zawsze majacych miliony na koncie, bo stety na fachowa obsluge nie ma co liczyc, a jak wszedzie...czesc produktow jest zbyt kiepskiej jakosci, jak na ceny 2 lata temu ceny byly rewelacyjne, teraz zeby cos oszczednosciowo kupic, trzeba trafic na obnizke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 świete słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 ja bylem w decathlonie w gdansku i jak dla mnie to tam jest drogo. Oczywiscie szit mozna kupic tanio... ale jak ktos sie zna to dostrzega roznice (np. miedzy codura a cordura). Sadze ze juz sie tam nie wybiore - jak dla mnie strata czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoscar Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Mi na razie nie zależy na wadze roweru, więc kupuję w decathlonie dętki. Wytrzymują dużo. Odkąd pamiętam to kupiłem tam 2 pompki, łatki, koszulkę rowerową, skarpety rowerowe(przecenione z 30 zł na 7), plecak rowerowy i dodatkowo zawsze kupuję tam isostara, żele i batoniki energetyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiZek Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja tam kupiłem mój rower. Akurat mi się podoba ten sklep. Kupuję tam części rowerowe i inne rzeczy. Jednak wyboru czasami jest mało np. błotników pasujących do mojego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 W Decathlonie warto szperać na wieszakach z wyprzedażami. Ostatnio zakupiłem fajowe skarpety za pół ceny. Zimowe ale do zimy się nie przeterminują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 W Decathlonie dobre są te takie przekąski na trening, np. te batoniki z owocami w opłatku aptonii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 16 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Dziś w decathlonie były jakieś długie spodnie rowerowe z pampersem przecenione ze 180PLN na 40PLN, zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysieek Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Szczerze powiedziawszy, zaskoczyliście mnie. Spodziewałem się, że napiszecie: Decathlon to beznadziejny, drogi sklep dla sportowych / rowerowych lamusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Decathlon to jest nieprzewidywalny sklep. Na jednej półce sa bardzo dobre rzeczy obok totalnego gó###a. Rozrzut cenowy tez jest ogromny i cięzko znaleźć jakąś prawidłowość, która tym kieruje :| Czasami wpadam do tego marketu i coś kupie, ale zawsze bardzo dokładnie wszystko oglądam. Kilka lat temu były tam rzeczy dużo lepszej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 W decathlonie jest bardzo tanio szczególnie produkty kalenji fajne tanie rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agressiva Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Z doświadczenia własnego nie wiem jak sprawdzają się rowery i części rowerowe marki B'Twin, jaką oferuje Decathlon. Czytałam jednak, że osprzęt w ich rowerach dość szybko się zużywa i trzeba przez to bardziej inwestować rower. Ale to nie moja opinia, może kiedyś się przekonam - ale nie sądzę. Z innych rzeczy w ich ofercie - mam dwie bluzki sportowe i spodnie do biegania firmy kalenji, które wykorzystuje do jazdy na rowerze, są świetne, przede wszystkim elastyczne, nie krępują ruchów i wygodnie się w nich jeździ. Za niska cenę jakość jest naprawdę porządna. Teraz pojawiają się już nieco cieplejsze ubrania, także będę musiała znaleźć tam cieplejsze spodnie na zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Jeżeli chodzi o jakość to jest naprawdę ok. Ja od kilku lat ubrania i buty kupuję głównie u nich. Kiedyś kupowałem kiedy chciałem, teraz zaopatrzam się głównie na wyprzedażach. Obniżki potrafią być naprawdę spore. Po prostu raz w miesiącu się przejadę i obejrzę co mają. W ciągu ostatnich 3 miesięcy kupiłem u nich buty spd za 50zł (przecenione z 250), buty biegowe asics za 150 (z 460), bluzę i kurtkę rowerową obie za 49zł (przecenione z 140 i 290), komplet opon michelin country trail za 25zł (2 sztuki). Kiedyś nakupiłem kilkanaście koszulek do biegania bo były po 8zł (z 29) i masę innych rzeczy. Rzecz jaką kupiłem z największą obniżką to snowboard z wiązaniami (z 1300zł na 200zł ...) kupiony w środku lata. Tak jak mówiłem jakość wg mnie mają bardzo dobrą jednak normalne ceny trochę za wysokie. Za to ceny z wyprzedaży są nie do pobicia. No i ogromnym plusem są u nich zwroty gwarancyjne. Praktycznie zawsze rozpatrują je na korzyść klienta (oddawałem w sumie 6 par butów w okresie 3 lat - zawsze dostawałem natychmiastowy zwrot gotówki (nawet jeżeli uszkodzenie powstało z przetarcia), tylko w jednym przypadku poprosiłem o odesłanie butów do producenta bo byłem z nich bardzo zadowolony a kupiłem je na wyprzedaży za 30% wartości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Wczoraj kupiłem ze kumplem jego pierwszy kask do MTB Bell Crossfire. W decathlonie był tańszy o ok 20 zeta niż w go sporcie więc pod tym względem jest nieźle. Co do jakości mam nadal baaaaaaaaardzo mieszane uczucia. W cenie decathlona są rzeczy Campussa, które rozkładają B'twina na łopatki oraz akcesorial Lidla, które potrafią być zadziwiająco dobre. Decathlon ma swoje plusy, ale traktuje ten sklep jako miejsce niezobowiązujace, które potrafi pozytywnie zaskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INsejn Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Jeżeli chodzi o ciuchy z Decathlona, to z ceną 150-160 zł za spodenki krótkie z kiepską wkładką trochę przesadzili. Wolę dołożyć 10-20 zł i kupić ciuchy bardziej renomowanych firm, a jak się człowiek rozejrzy to można i taniej wyrwać. A co dopiero dawać ponad 200 zł za jedne z ich spodenek (których oczywiście nie ujrzymy w sklepie mimo, że są w ofercie) jak można mieć ciuchy Endury, Foxa itd. w tej kwocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.