almaster Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Cześć. Problem bólu pleców mam od zawsze...na rowerze (co prawda mam skolioze, no ale...dużo osób ją ma). Domniemam że to przez złe ustawienie siodełka, bo gdy dam sobie wyżej, po 10-15 minutach trzymania się kierownicy, ledwo się prostuje, a później z trudem wracam do poprzedniej pozycji. Znów mając siodełko nisko, choć nie mam bólu pleców, jest mi jakoś nie wygodnie. Co mam zrobić?. Jak prawidłowo ustawić siodełko względem kierownicy?. Proszę o pomoc, pozdrawiam i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 zacznij chodzic na basen. Cwiczyc ten swoj kregoslup! Wzmacniac i zwiekszac jego ruchowosc. No i odpowiednia pozycja w czasie jazdy mile widziana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Jestem właśnie w sekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 to sie wybierz do lekarza. Da Tobie skierowanie na chwile promieniowania X i bedziesz mial pewien poglad czy sie sypiesz juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Nie zapominaj też o odpowiedniej odległości pomiędzy siodłem a kierownicą, też kiedyś miałem problem z plecami podczas jazdy ale ustawienie wysokości siodełka oraz odległości od kiery załatwiło sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 No właśnie, a jakie są prawidłowe odległości?. Jak prawidłowo mam siedzieć?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Plecy powinny być proste ale tego jak masz siedzieć to Ci nikt nie powie dokładnie. Sam musisz znaleźć pozycje która Ci będzie odpowiadać, najlepsza opcja to metoda prób i błędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Może masz za małą ramę, za krótki mostek. Podaj swój wzrost i daj zdjęcie roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
almaster Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Wzrost-173cm. Rama 17,5. Rower kelly's madman 2005, z tym że jedyne co zostało fabryczne, to rama, sztyca, obręcze, kierownica, mostek i amortyzator. Piszę, bo zdjęć nie mam czym na ten czas zrobić, a oryginalne jest tutaj: http://rowery.onet.pl/4,35,139084,848,kelly_s_madman,sprzet.html Szkoda że kierownicy wyżej dać nie mogę, bo lubię jeździć wysoko, ale przez to strasznie garbię się do kierownicy i potem bolą mnie plecy. Jedyne wyjście jak już mówiłem, to niestety siedzenie nisko, wtedy nic mnie nie boli. Chyba że jest jeszcze inne rozwiązanie?. Może rzeczywiście rama jest za mała, albo mostek za krótki?. Jeśli tak, to co?. Ps.: Trzeba skopiować cały link i wkleić. Niestety przez wstaw odnośnik nie chce działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.