Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] Suntour NEX4010 vs SR Suntour SF7-XCR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Waham się pomiędzy zakupem Kross Level A2 lub Kross Crow Preria. Po zmianie opon na semi-slick oba spełnią moje wymagania.

Zasadnicza różnia pomiędzy nimi to amortyzator Level A2 - SR Suntour SF7-XCR / Preria - Suntour NEX4010. Rower będzie głównie używany w mieście, czasem leśne trakty. Wiadomo też w jakim stanie są drogi w Polsce i także ścieżki rowerowe.

Pytanie, który z tych amortyzatorów sprawdzi się lepiej i jak wygląda kwestia ich niezadowności.

Pozdro

Napisano

Mam co jakiś czas dostęp do Prerii i na co dzień do XCR LO. Generalnie na "polskie drogi" bardziej nadaje się XCR LO - bo ma tłumienie. NEX4010 zły nie jest, ale sprawdzi się właściwie tylko w mieście - na każdych większych nierównościach poczujesz brak tłumienia.

Napisano

Miałem styczność z prerią kuzyna. Ten Nex to jest totalna padaczka. "regulacja twardości" już po dwóch tygodniach przestała działać, natomiast blokada chodzi wyjątkowo ciężko. O małej sztywności tego sztućca nawet nie wspominam. Bierz XCR, będzie to mniejsze zło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...