Lucek17 Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam, Waham się pomiędzy zakupem Kross Level A2 lub Kross Crow Preria. Po zmianie opon na semi-slick oba spełnią moje wymagania. Zasadnicza różnia pomiędzy nimi to amortyzator Level A2 - SR Suntour SF7-XCR / Preria - Suntour NEX4010. Rower będzie głównie używany w mieście, czasem leśne trakty. Wiadomo też w jakim stanie są drogi w Polsce i także ścieżki rowerowe. Pytanie, który z tych amortyzatorów sprawdzi się lepiej i jak wygląda kwestia ich niezadowności. Pozdro
adii22 Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Mam co jakiś czas dostęp do Prerii i na co dzień do XCR LO. Generalnie na "polskie drogi" bardziej nadaje się XCR LO - bo ma tłumienie. NEX4010 zły nie jest, ale sprawdzi się właściwie tylko w mieście - na każdych większych nierównościach poczujesz brak tłumienia.
gruber69 Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Miałem styczność z prerią kuzyna. Ten Nex to jest totalna padaczka. "regulacja twardości" już po dwóch tygodniach przestała działać, natomiast blokada chodzi wyjątkowo ciężko. O małej sztywności tego sztućca nawet nie wspominam. Bierz XCR, będzie to mniejsze zło.
Lucek17 Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Napisano 18 Sierpnia 2010 Dziękuje Wam bardzo, zdecydowałem się na Kross Level A2 z XCR-em. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.