jasskulainen Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 witam niedawno zlozylem nowy naped na calkiem niezlych czesciach kaseta slx, lancuch lx i korba deore i teraz pytanie spotkalem sie z opinia zeby zmieniac lancuch co 500km (system 2 lancuchow) warto sie w to bawic ? czy jak jest ok to nic nie zmianiac i poprostu jezdzic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 poprostu jeździj, niema najmniejszego sensu bawić się w takie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 A według mnie jest sens , jeszcze tego nie testowałem , ale na zdrowy rozum jak będziesz zmieniał łańcuch co 500 km to na pewno tak zębatki szybko nie pójdą jak byś jeździł na 1 łańcuchu . Bo wtedy jeden łańcuch się już trochę rozciągnie i już będzie robił z ząbków logo ,,nike`` a tak zakładasz drugi nie rozciągnięty i on już nie kaleczy , na pewno ogólnie wyjdzie cie to na + . No chyba że nie chcesz się bawić , lub nie masz narzędzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 mam spinke wiec cala operacja jest bezproblemowa i szybka zastanawiam sie poprostu czy kupic 2 lancuch i to caly problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focus25 Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Na 2 łańcuchy masz ten plus, że jak ci się zerwie jeden łańcuch to masz drugi, nie musisz zmieniać całego napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 To jest dobry sposob, sam go stosuje od 2 lat, i jeszcze jedna jego zaleta jest to ze jak lancuch jest usyfiony, to mozna go zmienic kiedy nie ma czasu na czyszczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 16 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja się w to bawię na sporo niższych grupach niż Twoje i starcza na cały intensywny(czasami) sezon plus zima(zimą licznik mi przymarza więc to osobna kategoria ilości kilometrów) czyli min ok 6 kkm Mam kolegów którzy używają trzech łańcuchów ze zmianą co 600 km i też sobie to chwalą, choć wadą jest to że trzeciego łańcucha nie zużywa się do "końca" - wtedy taka kaseta z łańcuchem trafia do mnie, trochę ją podpiłuję i jest jako awaryjna na zimę :-) Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 lancuch juz jest w drodze do mnie dzieki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.