Skocz do zawartości

[tylna przerzutka] nie wrzuca dwóch biegów

Sarkazm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzisiaj po ostrej jeździe na moim Cube (ponad 100km), zauważyłem, że przy najcięższym przełożeniu (2 przód 10 tył), łańcuch lekko ociera o przednią przerzutkę - naciągnąłem linkę i problem zniknął.

Jednak po tym, tylna przerzutka się zepsuła, w sumie nie wiem jak to było możliwe (wcześniej kumpel wyciągał swój rower i mój się przewrócił, ale nawet nie ma na nim rysy - kierownica z owijką zamortyzowały upadek, ale mogło się coś poprzestawiać, nie jestem pewien, dodatkowo przewrócił się na inną stronę, więc wykluczam jakiekolwiek uszkodzenie przerzutki).

W każdym bądź razie, tylna przerzutka nie działa jak należy. Nie dam rady jechać na przełożeniu większym niż 2 przód 8 tył (na przełożeniu 1 z przodu mogę bez problemu wrzucić wszystkie tylne biegi).

Co mam zrobić, nic nie jest wygięte, próbowałem regulować śrubkami H-L, nic nie pomogło?

(wybaczcie za jakość zdjęć - rodzinka na wakacjach i nie mam aparatu)

http://rapid share.com/files/413145723/Nowy_folder.rar

Problem rozwiązany - pobawiłem się linką od tylnej przerzutki, oraz H-L i udało mi się samemu dojść do źródła problemu. Wszystko ustawione, można śmigać :icon_lol:

Jeżdżę dopiero drugi sezon i nie mam tak obszernej wiedzy, dlatego muszę uczyć się na zasadzie prób i błędów, jak widać to zdaje egzamin.

Do zamknięcia, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...