Sarkazm Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam, Dzisiaj po ostrej jeździe na moim Cube (ponad 100km), zauważyłem, że przy najcięższym przełożeniu (2 przód 10 tył), łańcuch lekko ociera o przednią przerzutkę - naciągnąłem linkę i problem zniknął. Jednak po tym, tylna przerzutka się zepsuła, w sumie nie wiem jak to było możliwe (wcześniej kumpel wyciągał swój rower i mój się przewrócił, ale nawet nie ma na nim rysy - kierownica z owijką zamortyzowały upadek, ale mogło się coś poprzestawiać, nie jestem pewien, dodatkowo przewrócił się na inną stronę, więc wykluczam jakiekolwiek uszkodzenie przerzutki). W każdym bądź razie, tylna przerzutka nie działa jak należy. Nie dam rady jechać na przełożeniu większym niż 2 przód 8 tył (na przełożeniu 1 z przodu mogę bez problemu wrzucić wszystkie tylne biegi). Co mam zrobić, nic nie jest wygięte, próbowałem regulować śrubkami H-L, nic nie pomogło? (wybaczcie za jakość zdjęć - rodzinka na wakacjach i nie mam aparatu) http://rapid share.com/files/413145723/Nowy_folder.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Brakuje tego najlepszego zdjęcia, ale czy przerzutka bądź hak nie są lekko skrzywione do środka? Po tych fotach może to być wina samego zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarkazm Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Problem rozwiązany - pobawiłem się linką od tylnej przerzutki, oraz H-L i udało mi się samemu dojść do źródła problemu. Wszystko ustawione, można śmigać Jeżdżę dopiero drugi sezon i nie mam tak obszernej wiedzy, dlatego muszę uczyć się na zasadzie prób i błędów, jak widać to zdaje egzamin. Do zamknięcia, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.