DominikM Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Szobod, to Bocialarka 4 - na pokładzie 3xCree XP-G + do tego trzeba sobie dokupić ładowarkę i kilka dobrych ogniw (nie chińskich po 10zł w dx/kai a 30zł na allegro ). W jednym z trybów pośrednich - ciągnie ok 1A co daje na wyjściu jakieś 400-450 lumenów i świeci przez około 3 godziny na 1 ogniwie. Dałem ją kobiecie w czasie rajdu i spisała się bardzo dobrze (i lampka i kobieta , ja miałem zapas ogniw w plecaku ). Zdecydowanie lepiej dopracowany produkt od storka moim zdaniem - który zresztą pewnie zniknie z produkcji za chwile lub zostanie przebudowany.
Szobod Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Dzięki Dominik Co polecasz na tył ?? A drugie pytanie czym sam sobie świecisz ?? P.S. A co chodzi z tym Ravenem 2 ??
enduroriderPL Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 @Szobod, szukaj o Ravenia 2 na pl.rec.rowery W mega skrócie: miała być to super lampa ale jej konstruktor okazał się być oszustem i naciągaczem w co wiele osób (łacznie ze mną) nie mogło do samego końca uwierzyć. Pewna partia lamp trafiła do ludzi (miałem przyjemność obmacać na żywo) ale żadna z nich nie była w 100% sprawna. Generalnie Raven 2 to było największe rozczarowanie 2010 roku jak dla mnie - z czegoś co zapowiadało się super wyszły zgłoszenia na policję ;(
DominikM Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Szobod, do wyboru masz kilka lampek : CatEye TL-LD600, LD610, Smart Superflash 317 + nowsza wersja Smarta 318.
Szobod Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 OK obejrzę. Nie napisałeś na czym sam jeździsz, chyba nie tajemnica ?
DominikM Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Obecnie Cateye Tl-LD600 w mieszczuchu i Smarty 318 na plecakach
DominikM Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Raven I w wersji quatro (czasami dwa) A za chwilę będzie w wersji XM-L
Szobod Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 To powiedz jak się do tego Ravena dokopać czy jest taka możliwość(jakiś rynek wtórny) i co to za tuning ten XM-L ?? (przez was nie śpię po nocach tylko czytam o lampkach )
enduroriderPL Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Chesz kupić używakę Ravena czyli produkt człowieka który ma jest postrzegany jako oszust w tej chwili? Jak coś się wysypie to kto to naprawi? Poza tym Raveny 1 byly udane i nikt tego nie sprzedaje.
DominikM Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Szobod, Rav I to towar nie do dostania Poza tym jest zasilany z zewnętrznego pakietu, więc nie spełnia twoich wymagań enduroriderPL, akurat naprawa ravena 1 nie stanowi najmniejszego problemu - wszystkie komponenty poza częściami z alu były standardowe i pochodziły od zewnętrznych dostawców - jeśli Maciek podążył by tą drogą a nie kombinował z tworzeniem własnego sterownika to problem by nie wystąpił - a tak wyszło jak wyszło . EOT jak dla mnie.
enduroriderPL Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 @DominikM, dzięki za wyjaśnienie do R1 - myslałem, ze to było robione na zamówienie wszystko. EOT w kwesti ravena 2 będzie wtedy kiedy wszystkie osoby odzyskają pieniądze, które na niego przelały.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.