Skocz do zawartości

[oświetlenie] jakie do 400 zł

transferaza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jestem tu nowy więc na początek witam wszystkich szukam lampki do 400złinterwsyje mnie sigma powerled, sigma mirage evo + evo x , cat eye hl-el 610 , aurora nightpro jestem otwarty na inne propozycje jeżdze głównie w terenie i potrzebuje mocnej lampki wiem że jest już pełno jakich tematów ale nie umniem się zdecydować

Napisano

nie chce samoróbki

A od kiedy produkty Bociana to samoróbki są?! Przecież to jest produkcja seryjna a nie pojedyńcze egzemplarze. Do 400PLN, nowe z gwarancją wątpie czy znajdziesz coś ciekawszego niż Bocialarka 3.0 Za 600PLN jest Stork i to jest naprawdę bardzo mocna i bardzo dobrze zrobiona lampa a w cenie jest wszystko to co jest potrzebne do uzytkowania sprzętu w terenie. Jeżeli możesz to dołoż te 200 zeta bo naprawdę warto za to dopłacić.

Napisano

transferaza, Magicshine twoim przyjacielem ;)

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29489

+ przedłużka kabla

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32751

+ zapasowe gumki

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32750

Magicshine w trybie high :

outmagicshinehigh.jpg

Bocia 3.0 w high :

outbociav3xpghigh.jpg

Liczbowo to jest różnica 550 wobec 300 lumenów z tym że te 250 ekstra w magicshine doświetlają boki - co ładnie widać na zdjęciu.

Napisano

Sam szukałem oświetlenia i zamówiłem to o czym pisze Dominik, tyle że z montażem na kierownicę. Ostrzegam jednak, że może Cię spotkać taka niemiła niespodzianka jak mnie... dzisiaj paczkę wypuścili celnicy, z przylepionym VATem 22% :D

Napisano

Warthog, montaż jest uniwersalny - tutaj po prostu masz dodatkową opaskę aby zamontować lampę na kask i troszkę mocniejszy driver niby to samo, ale te w niebieskim opakowaniu mają 2,3A a czerwone 2,55A - prawie niezauważalne gołym okiem o ile byś nie porównywał jednej do drugiej równocześnie.

Napisano

Z tego co wymieniłeś najwięcej światła dostaniesz z EVO + Evo X, ewentualnie jak trochę poczekasz to możliwe, że od września będzie dystrybutor Magicshine na Polskę, wtedy sporo się zmieni na naszym rynku :icon_mrgreen:

Napisano

sugeruję ci żebyś zaufał (nawet w ślepo) użytkownikowi dominikM - to naprawdę fachowiec w temacie o niesamowitej wiedzy teoretycznej i praktycznej wspartej doświadczeniem :icon_arrow:

Napisano

sigma mirage evo + evo x - stara ale jara, ok 400 luemenów do kupy, dobrze oświetla - słaby akumulator

sigma powerled - ok 200 lumenów, wąska, za wąska na szybką jazdę w terenie

cateye hl-el610 - około 140 lumenów, lampka do miasta i na spokojne wycieczki

aurora nightpro - 80 lumenów, ledowa ale stara...

Napisano

Skoro kwestia lampki do 400pln została wyjaśniona czy ktoś zechce mnie (nomem omen) oświecić jaki jest obecnie najlepszy wybór w kategorii poniżej 200g?

Powiedzmy, że cena nie ma decydującego znaczenia.

Napisano

Wiem, że nie ja jedna wiązałam z Raven'em (2) duże nadzieje.Gdyby się w końcu zmotywował to rzeczywiście byłoby idealnie ale dzięki za sugestię. Wygląda na to, że akumulator jest niewymienny i waga wyniesie 102g+uchwyt. Poczekam jeszcze 2-3 tyg. czy R2 czasem nie zmartwychwstanie i póki co się decyduje na diabełka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...