Lucek17 Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam, Zamierzam zakupić nowy rower, gdyż stary rozmyślił się i nie chce już jeździć. Przekopałem wiele postów na forum i kwocie 1300zł znalazłem dwa rowery o najlepszym stosunku cena/jakość: Kross Crow Preria: http://www.kross.pl/rower/83-Crow_Preria.html Kross Level A2: http://www.kross.pl/rower/33-Level_A2_V-brake.html Wiem, że jeden to Cross drugi MTB i tutaj powstaje pytanie na które nie znalazłem precyzyjnej odpowiedzi. Który z tych rowerów sprawdzi się lepiej (czyt. mniej awaryjnie) na "polskich" drogach czyli schody, dziury, wysoki krawężnik na ścieżce rowerowej oraz inne ciekawe pomysły? Jak felgi w rowerach crossowych to zniosą? Może Level A2 na węższych oponach? Który rower będzie bardziej "zwinny", omijanie ludzi na ścieżce rowerowej, skręcanie czyli ogólne przemieszczanie się w mieście? Jaka jest Wasze opinia i doświadczenia? Zamierzam użytkować rower w większości z mieście, czasem wypad w teren. Pozdrawiam
gilgamesz Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 Przećwiczyłem podobny problem,bo zaczałem od górala,potem kupiłem i jeździłem na crossie.Ale po pewnym czasie uznałem,że mnie ogranicza i bardziej dla mie pasuje góral i wróciłem do 26". Decyzji absolutnie nie żałuje i skoro piszesz,że zamierzasz też jeździć w terenie(mam nadzieje,że przez teren nie masz na mysli szutrowych alejek w parku) to radzę weź górala z oponkami 26". Jak bedziesz jeździł bardziej po miejsku,to zmienisz oponki na jakieś semi slicki lub nawet slicki i bedziesz się szybko i komfortowo poruszał po miescie. Chociaz od razu mówię crossy to też fajne rowerki i w lekkim terenie(po zmianie na jakieś grubsze oponki)tez pojadą.
Lucek17 Napisano 15 Sierpnia 2010 Autor Napisano 15 Sierpnia 2010 Raczej zdecyduję się na Kross Level A2 ze zmianą opon na semi-slick. Jakaś propozycja producenta i modelu, bo w tym temacie jestem zielony? Pozdro
Wafel Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Kenda Flame - tania opona, która cieszy się dobrą opinią
Lucek17 Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 Pytanko do użytkowników Level A2: Jak wygląda kwestia bólu w plecach spowodowanego pozycją przyjmowaną na tym rowerze? Występuje z tym kłopot?
rastatajm Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Jeśli rozmiar będzie odpowiednio dobrany to nie powinno być moim zdaniem takie problemu. Jeżeli oczywiście nie masz jakichś większych problemów z plecami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.