Skocz do zawartości

[rower]

klimekfcb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jezeli cena taka sama to bierz specializeda, od wielu lat jestem fanem tej marki, rowery dopracowane do perfekcji, czesto troche drozsze od konkurencji ale warte zakupu.

Napisano

Cube ciut napęd, teoretycznie znacznie lepsze orurowanie, moim zdaniem lepsze hamulce, ale gorszy amortyzator.

Należałoby zwrócić uwagę na różnice w geometrii Cube wydaje się krótszy przy tej samej wielkości.

Napisano

Bardzo proszę o więcej opinii:) Czy rama 17' tego Specializeda bedzie dobra dla mnie do wzrostu 174 cm? I czy rama 18' Cube Ltd Teama też by mi stykła? Pytam bo nie mam możliwości się przymierzyć do tych rowwerków. Pozdrawiam:)

Napisano

Myślę, że i 17' i 18' przy twoim wzroście będą dobre, wiadomo 17tka będzie mniejsza i zwrotniejsza. Na 18' też nie będzie źle, chociaż na pewno będzie troszkę większy. Chyba jednak skłonił się do 17' Specialized. Jeżeli zamierzasz wjechać na troszkę trudniejsze trasy, wtedy 17' będzie praktyczniejsza, co byś sobie klejnotów nie poobijał.

Napisano

Napisz jeszcze za ile możesz mieć Cube i Specialized SL Pro (na pewno ten?), to będzie można zrobić porównanie cena/komponenty.

Chociaż jeżeli cena jest podobna to raczej Specialized, bo ma lepszy amortyzator, a pozostałe komponenty to raczej wielkiej różnicy nie odczujesz.

Napisano

Specialized SL Pro za 4,2 tys, Trek za 4 tys a Cube za jakieś 3350. Tylko teraz tak: do Cuba i Treka bede miał pierwszy serwis gratis bo mam je do kupienia na miejscu, a Speca bym zamawiał przez internet czyli o serwisie nie ma mowy. Zamierzam skorzystac z programu ''Bike to work'' bo tak samo jak Ty jestem w Irlandii tylko że w Cork:)))

Napisano

Przy tej cenie to Cube wygląda najlepiej, ale chyba pozwolę wypowiedzieć się większym specjalistom niż ja. Jeżeli to twój pierwszy rower to różnicy nie poznasz, a jeżeli nie zależy ci na kasie to bierz Speca - na pewno będziesz zadowolony. Zależy jeszcze do czego chcesz go używać, bo jak zamierzasz trochę poważniej podejść do tematu MTB to w Specu czeka Cię jeszcze chyba wymiana opon na bardziej agresywne. Cube opony ma świetne.

Jak co to zadzwoń do mnie na 087 953 9466, to mogę coś więcej powiedzieć.

Napisano

Złożyłem własnie dzisiaj zamówienie na Cubea Ltd Team 2010:) Wyhaczam go za jakies 3320 zł (przy dzisiejszym kursie Euro), więc uważam, że to dobra cena. Nie ma co szaleć. Jak mi sie spodoba to zainwestuje moze w sprzęt albo w inny, lepszy rower. Myślę, że na początek ten jest ok:) W każdym razie dzięki za opinie i chęć pomocy. Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Dobry wybór, żałować na pewno nie będziesz bo Cube to sprawdzona marka.

A jak załapiesz bakcyla to dopiero czekają cię koszty

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...