Skocz do zawartości

[amortyzator przód] kupno

User19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten i tak ma już 80 mm. Nówki z mniejszym skokiem prawie na pewno się nie kupi, już nie mówiąc o wyborze amorów na 1".

Jak poszuka to kupi...Cape CL, choc sprzed kilku lat to jeszcze sie pojawiaja nowki jakies lezaki magazynowe albo RTS 191

Napisano

tak pisaliście szukałem coś z małym skokiem mam takie propozycje: Suntour M-2000 ale coś mi sie wydaje ze to kapa sprzęt za taką cenę a może cos forumowicze mi polecą , i pomogą tak w ogle jestem zielony w tym temacie

Napisano

Weź nie żartuj - wolałbym jeździć na sztywnym widelcu niż tym czymś.

Chętnie byśmy coś doradzili, ale:

- Twoja rama jest na stery 1" - wybór amortyzatorów w tym standardzie jest bardzo mały

- rama nie jest przewidziana na amortyzator - podniesienie przodu wynikające z montażu amora popsuje geometrię i prowadzenie roweru

- w związku z powyższymi wybór zmniejsza się prawie do żadnego

- dodatkowo budżet pewnie ograniczony, a sens inwestowania w ten rower znikomy więc najlepszą radą będzie zaczęcie zbierania kasy na nową ramę, a jeszcze lepiej nowy rower.

Napisano

To może dostane jakieś wskazówki co do ramy i tak żebym mógł przenieść jak największą ilość cześć z starego bike-a jakieś propzycje czekam na odp i dodam jeszcze ze jestem wysoki to żeby cos pomogło.

Napisano

Najprosciej, sprzedaj stary kup nowy, jest gw i problem z glowy. Jezeli oczywiscie nie masz kasy lub nie chcesz inwestowac to sie pogłowimy lecz myśle ze koledzy w innym dziale by bardziej pomogli.

Napisano

Dla mnie to i to i tak ładowanie kasu w błoto. Za 150zł jest juz przyzwoity amorek na 1 1/8 cala, do tego za jakies 200-300zł moze wiecej może mniej(trzeba zawzięcie licytować :) )i byś coś wyhaczył na allegro z ram i rower gotowy. Część rzeczy oczywiscie ze starego przełożysz, ale np sztyca moze nie pasować, trzeba kupic nowy mostek, kiere, stery, jak naped wyrobiony to i cały napęd. Możesz kupywać stopniowo a na razie na tym jezdzic i z czasem przełożyc, bo jak dla mnie dawać 150zł tylko po to zeby sie pobujać w granicach 5cm to bardzo nieopłacalne. Prawdopodobnie nie odczujesz różnicy nawet, ale to tylko moja opinia i rada.

Właśnie z Kasą jest tak na dwa razy muszę coś kombinować

do kolegi Miecho87 jak by kupić najpierw amora bo mam kasy na tyle a potem ramę dostałem linka z takim sprzętem widzę ze jest mały skok i może coś by było z tego co o tym http://######.iai-shop.com/product-pol-8115-Amortyzator-Suntour-XCT-26-1-x-210-x-55mm-czarny.html

Tego amora nie przełożysz do nowej ramy. Jest mało ciekawych ram na 1".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...