WOYTAS Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam Wpadłem na pomysł stworzenia przyczepki rowerowej jednokołowej ,tylko mam jeden zasadniczy dylemat. Mianowicie to nie wiem na jaki sposób mocowania się zdecydować. Montowanie na tylne haki ,tylego koła ? czy Montowanie do sztycy ,pod siodełko ? Które rozwiązanie jest lepsze ,mocniejsze ,bardziej niezawodne ? dodam tylko że przyczepka bedzie nisko osadzona ,stworzona do przewozów nie cięższych niż 20kg.
enduroriderPL Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Może zainspiruj się mocowaniem extrawheel - podobno jest naprawde dobre.
WOYTAS Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 Jest dosyć dobre i wydaje się być solidnym ,byle udało się zrobić coś w podobie. jednakże posiadam Torpedo w rowerze do którego przyczepka miałaby być montowana ,tak wiec musiałbym wymyślić inne mocowanie ..
enduroriderPL Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Jest dosyć dobre i wydaje się być solidnym ,byle udało się zrobić coś w podobie. jednakże posiadam Torpedo w rowerze do którego przyczepka miałaby być montowana ,tak wiec musiałbym wymyślić inne mocowanie .. W takim razie pozostaje Ci mocowanie w okolicach siodła na wysięgniku. W ten sposób promień skrętu powinien być identyczny dla prawej i lewej strony co jest nie do uzyskania w przypadku mocowania w okolicy haków koła. Poza tym wszelkie wariacje o podniesiu punktu mocowania nad oś koła etc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.