Skocz do zawartości

[rower] Pomoc w wyborze lub skorygowanie wyboru

Hellker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

pragnalem kupic rower typu cross jednak moje upodobanie sie zmienilo. Teraz jezdze glownie po lesie i malych gorach. Rower sluzy mi tez w miescie.

Waze 85kg i mam 187cm wzrostu. Postanowilem kupic nowy sprzet, obecnie bardzo mecze sie na noname... wybor padl na ktorys z polki MTB. Czy przy tych wymiarach i wymogach juz enduro? nie znam sie na tym :wallbash:

z rowerkow wybralem 3 opcje:

Merida matts 10-v

Kross A2 level (tylko jaki: z tarcza czy v-brake)

Kross Hexagon V6 (i to samo pytanie)

cena w okolicach 1000zl.

Moge prosic o pomoc? :wallbash: dziekuje :wallbash:

Napisano

Enduro to nic innego jak bardzo agresywne XC. Rower do enduro z zalozenia ma wiekszy skok zawieszenia, szersze opony i ogolnie ejst bardziej ,,pnacerny" od roweru do XC, sprawdza sie znacznie lepiej na agresywnych trasach i zjazdach gdzie rower do XC traci juz sterownosc.

Wszystkie rowery, ktore podales do rowery wlasnie do XC.

Napisano

to chyba sie skusze na mtb, a pozniej najwyzej cos pozmieniam...

zobacze jeszcze jak mi wyjdzie z cenami do tego A2 bo moze byc ciezko ;) czas promocji chyba powoli rusza? :laugh:

i jeszcze jaka rama. 20?

Napisano

to sa kola 19' ;)

no wlasnie nie wiem czy czekac czy moze tez skusic sie na raty... no i dobra, powiedzmy ze A2. v-brakei o wiele gorsze do tarcz w tym modelu? chyba nie sa tylko atrapa jak w marketowych? :laugh:

Napisano

a moze mozecie polecic cos z marki Kelly's? mam duzy wybor w sklepie u siebie w miescie tego prodycenta. Ceny jak na osprzet ogolnie wydaja sie byc rownie przystepne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...