ttomii88 Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Kupilem dzis pod wplywem chwili za niewielkie pieniadze rame amortyzowana. Od wielu lat jezdze na sztywnej ramie, przyda mi sie troche odmiany. Za takie pieniadze wydaje mi sie, ze zal bylo nie brac. Ocencie czy waszym zdaniem nada sie do czegos, firma nieznana a ja szczerze mowiac na ramach amortyzowanych sie nie znam poniewaz tylko jedna mialem i to wieki temu. Jeszcze jedno pytanie, jakim minimalnie skoku przedni amortyzator wmontowac do tej ramy aby to jako tako wspolgralo ze soba? Link do aukcji: http://allegro.pl/item1188906197_barracuda_tonga_alu.html Z gory dziekuje za opinie.
Artursx1 Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Zależy do czego . Rama wygląda na potwornie ciężką . Dodatkowo przy ostrej jeździe wahacz może być mało sztywny .
Schwefel Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Zasada jest taka, że najpierw się pyta a potem kupuje Wygląda na makrokesza, spawy położone w fatalny sposób, konstrukcja nie wskazuje żeby wytrzymała jazdę bardziej niż rekreacyjna. A tak swoją drogą to ktoś ci niezły kit wcisną bo Barracuda Tonda to hardtail http://allegro.pl/item1188906197_barracuda_tonga_alu.html
ttomii88 Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Napisano 14 Sierpnia 2010 Waga roweru nie jest dla mnie zbyt istotna. Czesto kupuje czesci za okazyjna cene na zapas z zalozeniem, ze moze sie przyda a jak nie to pchne dalej i nie strace. Rame chcial bym do enduro/ lekkiego Fr jednak boje sie, ze ta geometria wymaga widelca o pokaznym skoku. Mam w zapasie poczciwego starego manitou blacka ze skokiem 120mm, myslisz, ze bedzie to ze sobna wspolgrac? Od ramy nie oczekuje wiele, mam swiadomosc, ze fulla za te pieniadze nie kupie i to zadecydowalo.
Onek Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Rama do enduro/fr to sie chyba nie nadaje. poszperałem na szybko w google i tak jak pisał Schwefel barracuda tonga to hardtail. Wydaje mi się że widelec o skoku 120mm będzie upośledzał tą rame zdecydowanie coś o większym skoku by było lepsze ale niech sie wypowiedzą ludzie bardziej kompetentni
ttomii88 Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Napisano 14 Sierpnia 2010 Niestety tez mam takie obawy iz to 120mm to bedzie zbyt malo jednak poczekam na opinie bardziej doswiadczonych. W razie czego czeka w piwnicy zabytkowy kangaroo tatanka, starsi forumowicze pewnie znaja ten widelec jednak nie chcial bym montowac dwopolki.
Artursx1 Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 ttomii8 rama prawdę mówiąc nie zachwyca . Czeski boxxerek były dobry do niej na oldskulowy rowerek pokazowy , ale do jazdy wybacz ale to się nie sprawdzi . Rama będzie pracowała tragicznie , takie zawieszenie ma kupę wad . Po za tym rama z aukcji to nie jest Baracuda Tonga tylko nie wiadomo co , czyli możesz oddać towar i mieć pieniądze i następny zakup fulla dobrze przemyśleć ;p .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.