SlavveK5 Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam wszystkich. Jak w temacie, jaki polecacie amor do ok 700 zlotych? rower to Kellys Spider z tarczowkami, moja waga to ok 60kg jezdze zazwyczaj po lesie, skacze nie za duzo (ale jednak;D) ale zalezy mi na trwalosci amora, tak zeby sie nie rozwalil po paru skokach. Myslalem nad Suntour Epicon ale moze sa jeszcze jakies dobre a moze nawet lepsze w tej cenie. to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc;) Za wszystkie odpowiedzie wielkie dzieki:D
Onek Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Poleciłbym Ci bardziej coś takiego: http://allegro.pl/listing.php/search?string=rock+shox+tora&from_showcat=1&category=0&from_showcat=1&sg=0&change_view=1 W budżecie sie zmieścisz
Onek Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Reba też bardzo fajna ale w tej cenie tylko używana, np.: http://allegro.pl/item1181834594_rock_shox_reba_race.html
Pacholski Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 A ja polecam SR Epicona lub RS Recona SL. Tora jest ciezsza od Epicona 400-500 g., poza tym bardziej wizualnie mi sie podoba SR/Recon. Praca pewnie podobna.
SlavveK5 Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 Poleciłbym Ci bardziej coś takiego: http://allegro.pl/listing.php/search?string=rock+shox+tora&from_showcat=1&category=0&from_showcat=1&sg=0&change_view=1 W budżecie sie zmieścisz A jezdziles na niej, masz z nia jakies doswiadczenia?
BadMax Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja mam RS Tora Solo Air. Wymieniłem z RST jakieś 2 miesiące temu. Jestem zachwycony - tłumienie super, awaryjności jak na razie brak. Mam do niego hamulce tarczowe z tarczą 160 i nie ma problemów. nic nie piszczy itp. Ważę 68kg. Naprawdę polecam torę. Chyba, że masz trochę więcej kasy to kupuj jakiś lżejszy... moja 2400 gram to dużo
SlavveK5 Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 A co sadzicie o Suntour Epicon? Jest awaryjny, czy nie, wytrzymuje malo skoki:P?
Onek Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Proponuje Ci poszukać w wyszukiwarce forum o tym amorku. Był cały temat o Epiconie. Jak przeczytasz to będziesz miał jakieś rozeznanie ale i tak bardziej poleciłbym Ci RS Tora..
SlavveK5 Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 Proponuje Ci poszukać w wyszukiwarce forum o tym amorku. Był cały temat o Epiconie. Jak przeczytasz to będziesz miał jakieś rozeznanie ale i tak bardziej poleciłbym Ci RS Tora.. A wytrzymala jest ta Tora? nie rozleci sie po paru skokach( nie skacze wysoko max ok 1m.)? Pytam sie bo na forum nie znalazlem niczego co by mnie usatysfakcjonowalo.
Andrew Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 tora jest bardzo mocna, nie łapie luzów. Używana w streecie potrafi sporo wytrzymać, więc w xc wytrzyma kilka lat.
SlavveK5 Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 Chyba sie przekonalem do tej Tory:D ale z tego co mi wiadomo Tora ma pare wersji (Solo Air, jakies 318 itp.) i ktora polecacie?
Andrew Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 oczywiście 318 sa. Nie wiem czy wiecie o tym, że tora 318 różni się od 302 goleniami dolnymi - posiada dodatkowe uszczelki olejowe i lepsze ślizgi/płynniej pracuje, bez zacięć.
razorjack Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 za 700pln sprzedaję żółtą rebe team 100mm dual air rura sterowa ~20-21cm, amortyzator ma mały przebieg ~3kkm (kontuzja i złamana noga uniemożliwiły więcej). serwisowany (ostatnio w kwietniu). jak w google wpiszesz 'reba team in action' znajdziesz nawet film z tym konkretnym amortyzatorem.
SlavveK5 Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Napisano 17 Sierpnia 2010 za 700pln sprzedaję żółtą rebe team 100mm dual air rura sterowa ~20-21cm, amortyzator ma mały przebieg ~3kkm (kontuzja i złamana noga uniemożliwiły więcej). serwisowany (ostatnio w kwietniu). jak w google wpiszesz 'reba team in action' znajdziesz nawet film z tym konkretnym amortyzatorem. Jakbym teraz kupowal amor to bym sie powaznie nad twoja propozycja zastanowil;D(szczegolnie ze ten amor na allegro kosztuje 1700zl...) ale zakup(oby ) przeloze na przyszly rok (moj XCM jeszcze sie trzyma;) ) i raczej wezme RS Tora 318 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
gugool Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Polecam Rock Shox'a Torę 318 SA. Sam tamą posiadam. Za swoją w lutym zapłaciłem 650zł, więc się zmieścisz z budżedcie;d
bloom Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Niedługo też będę stał przed podobnym wyborem. (niedługo czyli zima ;p) Wybór jest duży: - Tora o której wspominacie - Epicon - Rst first air - Marzocchi mx pro lo - Poza sezonem można wyczaic nawet Recona bądź rebe Na allegro znajduje się również egzemplarz skareba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.