jacolok Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam. Planuje kupić sobie rower Author A-gang lecz mam "mały" problem. Mianowicie ważę 160kg. I nie wiem czy sprzedawca wciska mi kit, że ten rower sobie spokojnie poradzi czy ma rację. Szczerze powiedziawszy nie znam się w ogóle na rowerach Rower ogólnie ma służyć mi na jazdę po mieście (krawężniki, nierówne płyty chodnikowe, tory tramwajowe itp.) jak i na małe wypady za miasto. Ewentualnie co wy radzicie dla takiego "dużego" faceta jak ja Na rower mogę przeznaczyć 2000-2500zł. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
jacolok Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Napisano 13 Sierpnia 2010 No to może jeszcze ewentualnie co polecacie wymienić?
Artro Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Bez szaleństw, przy twojej wadze każdy rower może połamać się jak zapałka. Zainwestuj w mocne koła, najlepiej do Downhillu. Przy Twojej wadze nie wiem czy nie lepszy będzie sztywny amor.
Schwefel Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Sprężynę w amortyzatorze a najlepiej cały amortyzator...tylko nawet nie wiem na co bo nikt nie projektuje amorów pod tak ogromną masę. Ważysz prawie 2x tyle co statystyczny rowerzysta. Powietrzne Rock Shoxy to maks 180psi czyli waga gdzieś 120kg.
sson Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 musisz złożyć sobie sam rower z najmocniejszych części na rynku lub się odchudzić i dopiero wsiąść na rower
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.