listopadiusz Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam, kupiłem nowe kółka na novatec'ach, chodzi o to, że bębenek ciężko się obraca. Nigdzie nic na ten temat nie mogę znaleźć, ponieważ zdaje się, że występuje tylko problem z luźnym bębenkiem. Przejmować się tym/wyrobi się/oddać koła? Miał ktoś podobny problem, jakie sugestie? Pozdrawiam
arroyo Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Tania piasta o losowym działaniu, nie przejmuj się tym. Można jeździć, może się wyrobi, może ma tak działać. Ciężko też ocenić co rozumiesz przez "ciężko się obraca".
Artro Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Jaki przebieg piasty? Może musi się po prostu mechanizm zapadkowy troszkę dotrzeć? Ewentualnie za dużo zbyt gęstego smaru w bębenku?
listopadiusz Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Napisano 14 Sierpnia 2010 Jaki przebieg piasty? Może musi się po prostu mechanizm zapadkowy troszkę dotrzeć? Ewentualnie za dużo zbyt gęstego smaru w bębenku? Piasta ma zerowy przebieg. Być może musi się to wszystko jak piszesz dotrzeć, ale gdy kręci się bębenkiem czuć wyraźny opór tak jakby był za mocno skręcony (w używanych piastach shimano, które mam bębenek chodzi bez żadnych oporów) dodatkowo gdy kręci się bębenkiem okręca się z nim razem oś, czy to normalne?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.