Skocz do zawartości

[800 - 1000 zł] na rower crossowy/trekkingowy.

wneq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .

Jestem nowy na forum , więc z góry przepraszam, jeśli nie znalazłem tutaj podobnego tematu , ale szukałem i nie widziałem nic podobnego.

A więc zacznę od tego , iż jestem wysoki i stosunkowo szczupły - 190 cm wzrostu i 75 kg wagi.

Szukam roweru do jazdy codziennej .

Jeżdzę dosyć dużo, a że jestem mało doświadczony w sprawach osprzętu rowerowego proszę was o pomoc .

Jaki rower będzie dla mnie najlepszy , jesli w miesiac robię około 200km? głównie po asfalcie (jakieś 95%) , aczkolwiek jakieś drobne wyjazdy na jakieś boczne dróżki typu lasy lub łąki.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)

Napisano

Zdecydowanie do tego typu jazd polecam rower crossowy. W kwocie , którą podałeś rozsądnie będzie wybrać coś z rodzimej produkcji, ponieważ za zachodnie marki płaci się za napis na ramie kosztem osprzętu. Osobiście polecam Unibika np. Crossfire jest trochę droższy bo ok 1300zł, wielkość ramy 21"... Chociaż już w tej chwili jest dużo przecen na sprzęty i można wybrać coś ciekawego z Meridy lub Kellysa np. tutaj http://www.rowerzysta.pl/cross/zobacz-wszystkie-produkty.html

Napisano

czyli tak jak myślałem :)

i teraz niech mi ktoś odpowie na moje drugie pytanie, dotyczące rozmiaru ramy.

czy dla mnie - czyli nie najniższego kolesia , rama 19" będzie odpowiednia ? czy jeszcze zbyt mała i lepiej kupić 21" ?

i jeszcze jedno pytanie nowicjusza : na jaki rozmiar koła jest opona CST C1393 700 x 40C , lub ogólnie opony o wymiarach 700 x XX ?

bo jakoś nigdzie nie potrafię tego znaleźć..

odpowie ktoś ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...