Skocz do zawartości

[rama] Metis Planet

ziomek2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, Jest to mój pierwszy post na tym forum rowerowym. I moje pierwsze pytanie brzmi, czy ktoś spotkał się z aluminiową ramą Metis Planet ? Przenoszę się na hardtaila, obecnie jeździłem na dość starej ramie Arkusa, nie wiem jaki model, ale jest stalowy i posiada najzwyklejszy rodzaj amortyzowania, jedno zawiasowy. Na tej ramie często robiłem wypady w góry, po ok. 40km w Beskidach, dużo ostrych podjazdów, ale zjazdy nawet te ciężkie pokonuje zwykle wolno, i czy ta rama powinna dać rade przy takiej jeździe ?

Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam. Niespodzianki jakie mi sprawil ten rower to: 1.Rozkalibrowana glowka ramy, i luzna dolna miska sterow. 2. Suport zapieczony, ze klucze sie lamia. 3. Zlamana dolna rura tylnego widelca za przednimi zebatkami, przy samym laczniku do blotnika.

Napisano

Witam, ;) Bo zakupiłem samą ramę, poskładałem już rower. Przestraszyłeś mnie że można ją złamać. A jaki styl jazdy nią uprawiałeś ? Czy spokojna, czy głównie góry ?

Pozdrawiam

Napisano

Prawie wylacznie lasek luizy (www.luiza-xc.pl) plus wycieczki. Rower sluzyl mi jakies 3 lata, pozniej drugie tyle stal w piwnicy, a teraz go naprawilem i chce zamienic na jakas fajna rame do xc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...