ziomek2012 Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam wszystkich, Jest to mój pierwszy post na tym forum rowerowym. I moje pierwsze pytanie brzmi, czy ktoś spotkał się z aluminiową ramą Metis Planet ? Przenoszę się na hardtaila, obecnie jeździłem na dość starej ramie Arkusa, nie wiem jaki model, ale jest stalowy i posiada najzwyklejszy rodzaj amortyzowania, jedno zawiasowy. Na tej ramie często robiłem wypady w góry, po ok. 40km w Beskidach, dużo ostrych podjazdów, ale zjazdy nawet te ciężkie pokonuje zwykle wolno, i czy ta rama powinna dać rade przy takiej jeździe ? Z góry dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam
angelo105l Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam. Niespodzianki jakie mi sprawil ten rower to: 1.Rozkalibrowana glowka ramy, i luzna dolna miska sterow. 2. Suport zapieczony, ze klucze sie lamia. 3. Zlamana dolna rura tylnego widelca za przednimi zebatkami, przy samym laczniku do blotnika.
ziomek2012 Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam, Bo zakupiłem samą ramę, poskładałem już rower. Przestraszyłeś mnie że można ją złamać. A jaki styl jazdy nią uprawiałeś ? Czy spokojna, czy głównie góry ? Pozdrawiam
angelo105l Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Prawie wylacznie lasek luizy (www.luiza-xc.pl) plus wycieczki. Rower sluzyl mi jakies 3 lata, pozniej drugie tyle stal w piwnicy, a teraz go naprawilem i chce zamienic na jakas fajna rame do xc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.