Skocz do zawartości

[rower] wygoda, łatwość jazdy

filutylu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś mógłby powiedzieć mi coś na temat wygody i łatwości jazdy w tych 2 (kross level a 2 i hexagon v6 ) roweruch? w 80 % jeżdżę po mieście i tylko czasami po lesie. Ponadto co sadzicie o pell's razer comp?

Napisano

Jak jeździsz głównie po mieście to nie ma sensu żebyś kupował Kross a2 albo Hexagona bo to rowery typowo do XC, kupo sobie jakiś rower typu CROSS np.

http://allegro.pl/item1171204191_kross_crow_preria_hydr_hamulce_licznik_sigma.html

Spokojnie będzie dawał radę i jest na bardzo dobrym sprzęcie w tej cenie.

Po mieście spokojnie- cieńsze opony, nie zakatujesz się i do lasu też wjedziesz spokojnie.

pozdrawiam

Napisano

Myślę, że trzeba jeszcze pod uwagę wziąć warunki (miasto, region) w jakich kolega będzie jeździł na tym rowerze. A co do tego na którym będzie Ci wygodniej z dwóch wymienionych, to teoretycznie wygodniej powinno być na hexagonie ponieważ oferuje bardziej wyprostowaną pozycję - siodło jest na zbliżonej wysokości co kierownica, zaś w levelu jest trochę wyżej.

Napisano

Może i pozycje będą inne ale nie opłacalne jest kupowanie Hexagona bo Level bije go na głowę jeżeli chodzi o osprzęt a cena porównywalna.

Pozdrawiam

Napisano

Miasto Tarnów (Małopolskie) początek pogórza karpackiego. Ważne jest jescze to że dużo waże. Chciałbym wiedzieć jak bardzo różnią się te rowery jeżeli o wygode bo jeżeli nie wiele to byłbym zdecydowany na levela a2 (ewentualnie a4 bo tez ponoc maja u nas jakos tanio)

Napisano

Oczywiście, że Level jest lepszy i bardziej opłacalny od Hexagona. Pozycja w nim będzie mniej wyprostowana, ale trzeba powiedzieć również, że nie ma on drastycznie sportowej geo, więc myślę, że możesz poważnie o nim myśleć. A4 jeszcze lepszy - jeżeli są u Ciebie gdzieś w okolicy to przymierz się do nich i wtedy Ci się wszystko wyjaśni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...