xemir Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Składam (kupuję) rower mojej dziewczynie, jeździ teraz na jakimś koszmarze stalowym Authora. Znalazłem poniższą aukcję: http://allegro.pl/item1181979047_trek_fuel_90_zr9000_xt_duke_ritchey.html Cena mnie trochę zastanawia, nie pisałem jeszcze do gościa z pytaniem czy nie wypadł z ciężarówki (wprost nie wypytam, ale już kiedyś kupowałem i gość mi powiedział że legal, ale miał kwit na 300 zeta z lombardu podczas gdy rower był wart 6x tyle). Z góry dzięki za wszelkie opinie. -WSz. BTW. Żeby nie zaśmiecać nie pisałem tego wyżej. Planowałem złożyć nie-fulla (coś na ramie Cube - podoba się jej kolor i wygląd a to jest najważniejsze w przypadku kobiet) i większość nowych części (ew. kupić używanego i zmienić ramę) - mam już mniej więcej wszystko rozpisane, ale jeśli dostane fulla to będzie duużo bardziej zadowolona.
ttomii88 Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Cena nie wydaje mi sie szczegolnie okazyjna, facet duzo rowerow sprzedaje i widac, ze wie co sprzedaje. Opinie ma dobre wiec mysle, ze zakup niesie za soba male ryzyko. Rowerek na przyzwoitych czesciach, rama relatywnie lekka jak na fulla, dla kobiety w sam raz.
Schwefel Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Marny zawias dlatego taka cena. Osprzęt jest ok ale rama fatalna. Ja bym szukał czegoś innego na Horście a nie na jednozawiasie.
Miecho87 Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Ale daje więcej komfortu niż HT, a przy tym skoku straty energii są małe, tym bardziej, że rower nie ma być na wyścigi - ma to mniejsze znaczenie. Przy tej cenie można się zastanowić i ewentualnie docelowo szukać samej ramy lub innego okazyjnego roweru, z reszty zrobić drugi i sprzedać.
xemir Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Napisano 13 Sierpnia 2010 Takie jest moje podejście - jeśli będzie ok wówczas przez jakiś czas (ok 3 lata) dziewczyna będzie mieć przyzwoity rower, potem z ramą mogę zrobić cokolwiek, a osprzęt mi zostanie (ew. całość sprzedam). Myślałem też ew. o tym żeby założyć Fox-a z RP (2 albo 23), ew. coś innego z blokadą. Nie ma tutaj tarcz - które by znacznie podniosły wagę całości a V-ki zdecydowanie wystarczą, więc waga powinna być ok. Wiem że rozwiązanie jest słabe i horst albo jakiś VPP byłby dużo lepszy, ale wówczas musiałbym dołożyć przynajmniej z 1k (widziałem ciekawe Spece Myka FSR w UK za ~600L - uzywki), brałem jeszcze pod uwagę Ghost Miss, ale ramy chodzą po 1.5k (bez dampera), więc nie ma mowy żeby się zmieścić z resztą poniżej 1k. W każdym razie dzięki za opinie, zastanowię się jeszcze czy pchać się w fulla czy też złożyć HT, rower niestety muszę mieć jeszcze przed jesienią. Pozdrawiam
Miecho87 Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Tej cenie nowego to możesz mieć HT na osprzęcie porównywalnym/klasę niższym, a ten z Allegro nie wygląda na zajeżdżony. Jeśli nie będziesz mieć lepszej okazji to ja bym zaryzykował. Na tej ramie nie powinieneś stracić zbyt dużo w razie sprzedaży.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.