Skocz do zawartości

[rower] Dla dziewczyny - aukcja z Alledrogo (opinie)

xemir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Składam (kupuję) rower mojej dziewczynie, jeździ teraz na jakimś koszmarze stalowym Authora.

Znalazłem poniższą aukcję:

http://allegro.pl/item1181979047_trek_fuel_90_zr9000_xt_duke_ritchey.html

Cena mnie trochę zastanawia, nie pisałem jeszcze do gościa z pytaniem czy nie wypadł z ciężarówki (wprost nie wypytam, ale już kiedyś kupowałem i gość mi powiedział że legal, ale miał kwit na 300 zeta z lombardu podczas gdy rower był wart 6x tyle).

Z góry dzięki za wszelkie opinie.

-WSz.

BTW.

Żeby nie zaśmiecać nie pisałem tego wyżej. Planowałem złożyć nie-fulla (coś na ramie Cube - podoba się jej kolor i wygląd a to jest najważniejsze w przypadku kobiet) i większość nowych części (ew. kupić używanego i zmienić ramę) - mam już mniej więcej wszystko rozpisane, ale jeśli dostane fulla to będzie duużo bardziej zadowolona.

Napisano

Cena nie wydaje mi sie szczegolnie okazyjna, facet duzo rowerow sprzedaje i widac, ze wie co sprzedaje. Opinie ma dobre wiec mysle, ze zakup niesie za soba male ryzyko. Rowerek na przyzwoitych czesciach, rama relatywnie lekka jak na fulla, dla kobiety w sam raz.

Napisano

Ale daje więcej komfortu niż HT, a przy tym skoku straty energii są małe, tym bardziej, że rower nie ma być na wyścigi - ma to mniejsze znaczenie. Przy tej cenie można się zastanowić i ewentualnie docelowo szukać samej ramy lub innego okazyjnego roweru, z reszty zrobić drugi i sprzedać.

Napisano

Takie jest moje podejście - jeśli będzie ok wówczas przez jakiś czas (ok 3 lata) dziewczyna będzie mieć przyzwoity rower, potem z ramą mogę zrobić cokolwiek, a osprzęt mi zostanie (ew. całość sprzedam). Myślałem też ew. o tym żeby założyć Fox-a z RP (2 albo 23), ew. coś innego z blokadą.

Nie ma tutaj tarcz - które by znacznie podniosły wagę całości a V-ki zdecydowanie wystarczą, więc waga powinna być ok.

Wiem że rozwiązanie jest słabe i horst albo jakiś VPP byłby dużo lepszy, ale wówczas musiałbym dołożyć przynajmniej z 1k (widziałem ciekawe Spece Myka FSR w UK za ~600L - uzywki), brałem jeszcze pod uwagę Ghost Miss, ale ramy chodzą po 1.5k (bez dampera), więc nie ma mowy żeby się zmieścić z resztą poniżej 1k.

W każdym razie dzięki za opinie, zastanowię się jeszcze czy pchać się w fulla czy też złożyć HT, rower niestety muszę mieć jeszcze przed jesienią.

Pozdrawiam

Napisano

Tej cenie nowego to możesz mieć HT na osprzęcie porównywalnym/klasę niższym, a ten z Allegro nie wygląda na zajeżdżony. Jeśli nie będziesz mieć lepszej okazji to ja bym zaryzykował. Na tej ramie nie powinieneś stracić zbyt dużo w razie sprzedaży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...