Skocz do zawartości

[ sklep Amsterdamer ] Kraków - miejskie rowery holenderskie - czy zna ktoś sklep Amsterdamer?

lucznik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Trafiłem niedawno na sklep z rowerami używanymi przy ul. Koletek blisko Wawelu,czynny do 18tej. Rowerów tam jest kilkadziesiąt, głównie używane.Działa też wypożyczalnia. Na krakowskie warunki bezpieczniej mieć kilkuletni czy nawet starszy, z uwagi na kradzieże. Jakie macie doświadczenia jeśli chodzi o okres jazdy bez serwisu holendrów? Czy warto mieć rowery z tego sklepu? Na ulotce jest podana strona roweryholenderskie.com

pozdrawiam,

Napisano

Trudno mi odpowiedzieć na Twoje drugie pytanie.

Napiszę tylko tyle, że gdyby interesowały Cię holendry, to zajrzyj na róg Smoleńsk i Alej, tam jest taki komis po schodkach w dół; sprzedaje tam taki pan zabawny z brodą.

A jeśli chodzi Ci o bezpieczeństwo, to kup dobre zabezpieczenie i zawsze będziesz się czuł bardziej pewnie. Ponadto wiele holendrów ma fabrycznie zamontowane blokady tylnego koła. Jest to dość wygodne; pytaj, jest to dość częsty dodatek.

Napisano

Jeśli masz na myśli rowery wyprodukowane w Holandii to ich głowne zalety to wygoda i bezawaryność/bezobsługowość. Wada: wysoka cena. Musisz jednak pamiętać, że rower to nie kakao. Nie będzie "holenderski" tylko dlatego, że został z Holadii przywieziony. Holenderskie marki to Gazelle, Batavus, Sparta, Union i Koga Miyata. W Holandii, tak jak wszędzie, można również kupić chińszczyznę, z zewnątrz przypominającą rower holenderski.

Blokadę tylnego koła ma każdy rower (z wyjątkiem typowo sportowych jak szosowe czy MTB). Brak blokady w rowerze sprowadzonym z Holandii (choćby najstarszym) musi budzić podejrzenia.

Rowery są tu drogie. Nawet te używane. Dobrze utrzymany, dobrze wyposażony, piętnastoletni rower holenderskiej firmy, tu gdzie mieszkam, kosztuje ok. 200EUR w sklepie i ok 100-150EUR od właściciela z ogłoszenia. Patrząc więc na ceny ze sklepu można wnioskować, że są starsze, słabiej wyposażone albo były kupione jako uszkodzone.

O sklepie w Krakowie nie wiem nic.

PS. W Krakowie byłem raz. Ładne miasto, Wawel robi wrażenie ale najbardziej podobało mi się muzeum lotnictwa :-).

• 8 miesięcy temu...
Napisano

www SolidneRowery.pl/ nowy sklep internetowy z rowerami holenderskimi.

Zajmujemy się dystrybucją rowerów holenderskiej marki „POPAL”. U nas znajdą Państwo najpopularniejsze modele z kolekcji „POPAL” jak również rowery używane znanych holenderskich marek, takich jak: Gazelle, Batavus, Sparta. W chwili obecnej posiadamy w stałej sprzedaży około 30 rowerów nowych i 70 używanych, dzięki czemu każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie.

Nasze rowery sprowadzamy z Holandii i wybieramy tylko te najbardziej aktualne modele z nowszych kolekcji. Oferujemy tylko rowery w dobrym i bardzo dobrym stanie technicznym oraz dbamy o to, aby nasz towar i usługi były jak najwyższej jakości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...