JakeShake Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam, jestem Kuba, mam 17 lat,wzrost 185 cm, waga 70-71,3 kg. Jestem astmatykiem,przyjmuję leki,które rozszerzają płuca. W temacie tym chciałbym się dowiedzieć,jak mógłbym rozłożyć sobie trening na rowerze,by zwiększyć wydolność i zgubić co nieco z brzuszka Zależy mi również na fachowych opiniach dot. diety. Właściwie to trochę późno się za to zabieram. Na rowerze jeżdżę już 3 lata, z tym że zaczynałem od dyst. 10-15 km, w ubiegłym roku jeździłem więcej,bo jakieś 3-4 razy w tyg. po 20-30 km. W tym roku zakupiłem rower szosowy i jeżdżę 30-60 km 3-4 razy tygodniowo ze średnią prędkością 25-27 km/h. To tyle tytułem wstępu. Może teraz napiszę o mojym trybie życia i odżywianiu. Są wakacje, a ja by sobie dorobić to pracuję jako magazynier. Pracuję w godz. 7-16, kładę się spać często po północy. W trakcie pracy,by jakoś ogarniać co się ze mną dzieje wypijam puszkę Tigera(3 razy w tyg.)+kubek kawy. Nie piję,nie palę,nie ćpam. Jedzonko: rano bez śniadania,jedynie w niedzielę,jakąś jajecznicę lub kiełbaski. Na drugie śniadanie zazwyczaj mam kanapki z serem i sałatą/szynką i sałatą/pasztetem i sałatą. Na obiad zazwyczaj jest pierś z kuraka,ziemniaczki,kefir,jakaś sałatka warzywna. Omijam Fastfood'y, b.rzadko robię wypad na pizzę czy kebaba. Kolacji też nie jem. Podczas jazdy na rowerze zabieram ze sobą 2 batoniki(Snickers lub Mars) i bidon z wodą lub napój izotoniczny. Jak widać odżywiam się niezdrowo i mam rozregulowany tryb życia. Moglibyście coś poradzić? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Poszukaj na forum, jest sporo podobnych tematów. Odnośnie tych snickersów na wypady rzędu 20-30 km jak napisałeś, to moim zdaniem za dużo. Wystarczą jakieś płyny (nie czysta woda). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.