Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Tora Coil czy Solo Air

GMark

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Stanąłem przed dylematem co wybrać - różnica w cenie jest ok. 100 zl - sprężyna czy powietrze w wykonaniu RS Tora.

Dominuje w moim wykonaniu XC.

Czy jest to jakaś przepaść w komforcie jazdy , czy warto dorzucić tą dodatkową setkę?

pozdrawiam

Napisano

Solo Air - zdecydowanie,pompujesz ile chcesz,ustawiasz jak chcesz :P;)

Coil - nie daj boże trafisz na sprężynę nie pod swoją wagę ( tak jak ja ) i będzie kiszka :D

Jakiś rok temu kupiłem RS dart 3 na sprężynie i teraz żałuje,że nie dozbierałem chodziarz do powietrznej tory.

Napisano

(...)Jakiś rok temu kupiłem RS dart 3 na sprężynie i teraz żałuje,że nie dozbierałem chodziarz do powietrznej tory.

A był w tej bajce Korzeniowski? ;)

Błagam, kup słownik! To już przekracza normy zdrowego rozsądku... :P

Przecież nawet Mozilla podkreśla błędy ortograficzne z możliwością ich poprawy... :)

@Topic:

Warto dopłacić 100zł do wersji powietrznej gdyż zyskujesz nieograniczone spektrum regulacji :P

TORA XC SL SOLO AIR czy ktoś ma taki widelec na swoim wyposażeniu i może podzielić się na jego temat opiniami..?

Zapraszam do lektury tutaj!

Napisano

A był w tej bajce Korzeniowski? ;)

Błagam, kup słownik! To już przekracza normy zdrowego rozsądku... :wallbash:

Przecież nawet Mozilla podkreśla błędy ortograficzne z możliwością ich poprawy... :mellow:

bajki już dalej nie będę rozwijać... a co do błędu :D - nie to kliknąłem i zamiast chociaż to wyszło chodziarz i tyle :P

Napisano

a jak z trwałością takiego amora typu Air?

Wcześniej miałem sprężynowca XCM i przyszedł czas na coś z innej półki.

To że można do Air'a dopuścić lub odpuścić powietrza to jasne i zastanawiam się czy z czasem coś się w tych amorach nie rozszczelnia i nie powoduje nieprzewidzianych przestojów?

A przestoje, tym bardziej nieprzewidziane, to jest to czego nie lubię najbardziej

zatem klamka zapadła.

wybór padł na RS TORA XC SL SOLO AIR.

pożyjemy-zobaczymy czy wybór się opłacił...

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...