MrDrake92 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam. Jak jeżdzę na rowerze (ok 45 km dziennie) to lewa korba mi się odkręca. Mam ją przykręcona na nakretkę do osi suportu. Jest jakiś sposób na to zeby się nie odkrecała? Wydaje mi się ze zaślepka powinna temu zapobiec ale nie jestem pewien do końca. Proszę o jakies rady, bo nie mam juz sił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinw Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Zwykle po solidnym dokręceniu nasadowym na grzechotce nie ma żadnych problemów i luzy a już na pewno tego rodzaju przypadki odkręcania nie występują. Albo za słabo dokręcasz albo masz wyrobiony gwint na suporcie co w czasie pracy napędu powoduje stopniowe odkręcanie się śruby i korba ześlizguje się z osi. Najlepiej zapodaj foto tego mechanizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 jak nie podasz modelu korby, albo chociaz nie dasz fotki, to nawet pan bog ci nie pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Nie wiem do czego to foto potrzebne. Podkładka zębata lub falista lub inna sprężysta albo locktite lub coś o podobnym działaniu na gwint i spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.