MMMAAACCC7 Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 witam, mam taki problem-podczas dzisiejszej jazdy starłem jeden ząb na najniższej zębatce kasety 7 biegowej shimano deore xt, pytanie brzmi-czy idzie to jakoś zregenerować? dodam że powoduje to dość uciążliwe i nieprzewidywalne "przeskakiwanie" łańcucha
Pulse Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 7 biegowej kasecie XT? W kasecie 9 biegowej 3 najmniejsze koronki sa wymieniale http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/80/41/45/1080414597, nie wiem jak u Ciebie. Pytanie czy na pewno masz tak stara kasete, jak bys mial 9 to by nie bylo problemu, wystarczyloby wymienic koronke. Co do kasety 7 biegowej nie wiem jak ze zgodnoscia koronek.
ugupu Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Schwefel, chcieć to móc... Skoro kolega przerobił V-ki na canti to i 1 ząb w zębatce zetrze... Moja rada? Spawareczka, płaskowniczek, spawanko, szlifowanko, kształtowanko i kaseta jak nowa!
Miecho87 Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Robiłeś coś takiego kiedyś? Bo jakoś mam wrażenie, że efekt pasowałby do motoryzacyjnej galerii sztuki z Top Gear.
ugupu Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Jak i cały rower... Ironia ze mnie wypełzła.
MMMAAACCC7 Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Napisano 13 Sierpnia 2010 widzę że żadnych konkretów nie usłyszę, prócz szpanerstwa. ugupu-żal ci że ktoś wymyślił coś na co ty nie wpadłeś?? spoko, jeszcze wiele można przerobić i ulepszyc
Schwefel Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: żadnych konkretów nie usłyszeliśmy od ciebie, więc nie oczekuj rady na tak zadane pytanie. Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.