Skocz do zawartości

[Licznik] Firmy Cross ASSIZE AS 418

RastaFaraJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Kupiłem licznik i ustawia się go w calach moje koło ma 26 cali jak ustawie w liczniku tyle to żle pokazuje przejechany dystans dlaczego?

TZN jak przejadę odcinek który jest pokazywany przez licznik jako 0.01 km Tzn 10 m to jak policze metrem ten odcinek to jest 15 m Dlaczego?

Pomocy!

Z góry Dziękuje

Napisano

ale przeciez napisałem ze się podaje w calach a nie a mm

Wpisałeś prawidłowo obwód koła w mm?

Jeżeli ustawia się go w calach to wpisujesz średnice czy obwód?

no srednice

Napisano

No ale Przeciez jak podam obwod koła w calach to wyjdzie niewidadomo ile a ja max moge 31 ''

podac a minimum 5

No ale Przeciez jak podam obwod koła w calach to wyjdzie niewidadomo ile a ja max moge 31 ''

podac a minimum 5

nie nie bo mam ustawione ze w km

Napisano

To jest jakiś tani marketowy licznik gdzie się wprowadza średnicę koła w calach. Taki sposób wyznaczania rozmiaru koła automatycznie oznacza większe niedokładności niż w przypadku wprowadzania obwodu w mm.

Dlaczego? Bo tak. Po prostu 26" według producenta licznika to nie to samo co Twoje 26" w rzeczywistości i nie ma w tym nic dziwnego, bo opony na 26" są różne, o różnej szerokości, wysokości itd.

Co z tym zrobić? Zmniejszaj średnicę w liczniku co 1" aż będzie najbliżej prawdy. I lepiej weź dłuższy odcinek do testów - umożliwi to dokładniejsze ustawienie (o ile o takim w ogóle można mówić).

Napisano

To jest jakiś tani marketowy licznik gdzie się wprowadza średnicę koła w calach. Taki sposób wyznaczania rozmiaru koła automatycznie oznacza większe niedokładności niż w przypadku wprowadzania obwodu w mm.

Dlaczego? Bo tak. Po prostu 26" według producenta licznika to nie to samo co Twoje 26" w rzeczywistości i nie ma w tym nic dziwnego, bo opony na 26" są różne, o różnej szerokości, wysokości itd.

Co z tym zrobić? Zmniejszaj średnicę w liczniku co 1" aż będzie najbliżej prawdy. I lepiej weź dłuższy odcinek do testów - umożliwi to dokładniejsze ustawienie (o ile o takim w ogóle można mówić).

ok Sprubuje dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...