antonijasny Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=1170068319 Witam, kupiłem powyższe pedały, jednak muszę stwierdzić, że mają ostre ząbki przez co mi się wbijają w obuwie i kaleczą podeszwę. Co można z tym fantem zrobić? Czy są jakieś stosowne nakładki do takich pedałów? Jeśli tak to proszę o info, bo nie chcę ścinać ząbków, aczkolwiek chyba będę musiał. Nie chcę też nosić i kupować specjalnego obuwia. Pozdrawiam i czekam na odp. aj
Michal21g Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Na twoim miejscu wsadził bym pedał do imadła i potraktował ząbki szlifierką kątową, a następnie papierem ściernym. Ewentualnie wykręcił bym tą obwódke pedała z kolcami (nie pamietam jak to sie nazywa) i zamontował z jakiegoś starego pedała, o ile będzie pasować.
lajtspid Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Myślę że wystarczy delikatnie potraktować je pilnikiem do metalu. Te kolce są chyba aluminiowe, więc kilka mocnych pociągnięć pilnikiem je przytemperuje
Psychol Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Ach, jaka waleczna licytacja Pilnikiem strata czasu, za dużo jest tych zębów. Szlifierka kątowa powinna zdać egzamin, a od siebie dodam, ze to może wina nieodpowiedniego obuwia. Osobiście, kiedy jeżdżę na MTB, używam skate'owskich butów (polecam firmy: eS, etnies, DC) - mają bardzo wytrzymałą podeszwę, po roku jazdy w nich nie widzę jakiś uszkodzeń, a pedały mam podobne.
lajtspid Napisano 13 Sierpnia 2010 Napisano 13 Sierpnia 2010 Aluminium pilnikiem szlifuję się jak plastelinę. 2 minuty roboty. Na szlifierkę szkoda prądu i nie każdy ją ma.
Daro73 Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 Na płaskiej powierzchni można rozlożyć arkusz papieru ściernego i kilka razy przejechać po nim powierzchnią pedału. Po chwili ostrych ząbków już nie będzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.