Skocz do zawartości

[pedały] co zrobić z ostrymi ząbkami?

antonijasny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://allegro.pl/show_item.php?item=1170068319

Witam, kupiłem powyższe pedały, jednak muszę stwierdzić, że mają ostre ząbki przez co mi się wbijają w obuwie i kaleczą podeszwę. Co można z tym fantem zrobić? Czy są jakieś stosowne nakładki do takich pedałów? Jeśli tak to proszę o info, bo nie chcę ścinać ząbków, aczkolwiek chyba będę musiał. Nie chcę też nosić i kupować specjalnego obuwia.

Pozdrawiam i czekam na odp.

aj

Napisano

Na twoim miejscu wsadził bym pedał do imadła i potraktował ząbki szlifierką kątową, a następnie papierem ściernym.

Ewentualnie wykręcił bym tą obwódke pedała z kolcami (nie pamietam jak to sie nazywa) i zamontował z jakiegoś starego pedała, o ile będzie pasować.

Napisano

Ach, jaka waleczna licytacja :D

Pilnikiem strata czasu, za dużo jest tych zębów. Szlifierka kątowa powinna zdać egzamin, a od siebie dodam, ze to może wina nieodpowiedniego obuwia. Osobiście, kiedy jeżdżę na MTB, używam skate'owskich butów (polecam firmy: eS, etnies, DC) - mają bardzo wytrzymałą podeszwę, po roku jazdy w nich nie widzę jakiś uszkodzeń, a pedały mam podobne.

Napisano

Na płaskiej powierzchni można rozlożyć arkusz papieru ściernego i kilka razy przejechać po nim powierzchnią pedału. Po chwili ostrych ząbków już nie będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...