Skocz do zawartości

[suport] Takiego luzu jeszcze nie spotkałem

tomekr89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Brat ma Krossa Panic, korby Truvativ Ruktion. suport też truvativ.

Problem jest taki, że oś suportu ma luz wzdłóżny - czyli, lewa korba i prawa z blatami są zaczepione do ośki i mozna nimi ruszać na prawo i lewo tak z 2 mm. W sensie razem z osią supporu to chodzi. Gdyby ściągnąć korby to można złapać palcami ośkę i ruszać nią wzdłóż jej osi.

Co robić? Nawet nie wiem, co powoduje luz, bo suport dokręcony, rower ma 2 miechy.

Napisano

mój suport w kellys'ie zaczął wydawać odgłosy przy mocniejszym naciśnięciu pedałów(przebieg ~1000km...rower zakupiony 22 lipca tego roku)...takie coś podlega gwarancji? czy już w koszta muszę się ładować?

Napisano

Moim zdaniem to zależy tylko od dobrej woli sklepu - teoretycznie to śmieszne, żeby suport padał po 1000 km, ale jest to naturalne zużycie więc teoretycznie nie podlega gwarancji. Ale forumowi spece od takich spraw pewnie wymyślą jak to podciągnąć pod niezgodność z umową i takie inne prawne ciekawostki.

Napisano

Nie uwazam siebie iz jestem laikiem, to dla mnie jest jasne i prawo jest raczej jasne. Czesc ekspoatacyjna.

Moj suport SLX'a zaczac pukac po 300km, 240km sucho i ostatnie 60km mazovia w lublinie... Tzn. nie wiem czy to byl Lublin, ale blota bylo duzo :icon_lol: W serwisie zrobili bez problemu, tak zaplacilem bo to nie wina sklepu. Zreszta wiecej kosztowalaby wysylka korby do formickiego.

Aczkolwiek gdzies byl na forum przypadek jak komus eggbeatery C zatarly sie po 2-3km. Tutaj spokojnie mozna to zalatwic jesli czas miedzy wystawieniem rachunku, a data zdarzenia nie jest daleka.

Z drugiej strony zawsze mozna sprobowac, gdyz czesto gesto sklep jako sprzedawca, przyjmuje wadliwy towar po czym dystrybutor/producent wymienia/zwraca koszty sklepowi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...