BadMax Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Hej, też tak macie, że jak podniesiecie tylne koło i zakręcicie nim w kierunku jazdy to po chwili zaczną się obracać pedały? Nie wiem czy to normalne czy mam jakieś zwiększone tarcie w napędzie? Może powinno się obracać samo koło bez przenoszenia siły na pedały? Pzdr, MG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 To nie jest normalne zjawisko przynajmniej u mnie w rowerze. Kręce tylnym to tylko koło sie kręci nic więcej. W ogóle jak to jest możliwe przecież jak zakręcisz tylnym kołem w kierunku jazdy to kaseta/wolnobieg nie powinien się kręcić a co za tym idzie cały napęd powinien stać w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 No w tym właśnie problem. Wolnobieg / bębenek do czyszczenia / wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BadMax Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Kupiłem nowe kółka mavic crossride.... kupiłem nową kasetę srama i łańcuch srama.. kupiłem hamulce juicy 3... założyli mi wszystko w serwisie rowerowym i tak mam... To co przeczyścić? :> EDIT: może koło za mocno zaciśnięte? Ale to chyba nie powinno wpływać, hm? Przepraszam, pomyliło mi się... Trochę inaczej. Jak podniosę koło i pokręcę do tyłu pedałami to zaczyna się wszystko obracać do tyłu... Czy to jest normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Najlepiej podjedź z tym do serwisu, problem zapewne tkwi w zbyt mocno skręconej osi w CR. Bo gdy mocno dokręcimy oś to zwiększa się tarcie z uszczelką w bębenku. Może to być równie dobrze coś innego, ale stawiam że to ten problem (sam miałem z tym jeden eksces). EDIT: Jest to możliwe, bo jakieś minimalne opory mogą być i koło delikatnie zacznie się obracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.