ErjK Napisano 11 Sierpnia 2010 Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich, jestem nowy na forum i z góry sorki za ewentualne blędy. Moje pytanie brzmi następująco. Sezon już powoli się kończy i teraz przez jesień zime chciałbym złożyć sobie nowy rower. Przerzucam sie z DH na mtb/xc i chciałbym się dopytać co myślicie o takim sprzęcie. Chciałbym zacząć od ramki, dużo dobrego czytałem o GIANT TRANCE 2, oczywiście rama full, sztywniaki odpadają. Ramkę upatrzyłem lekko używaną w bardzo dobrym stanie. Myślałem o amorku Rock Shox REBA też model około 2008/2009. Hamulce avidy juice 3 hydraulika i osprzęt Deore xt włącznie z korbami i suport na maszynach? Moim zamierzeniem jest startowanie w maratonach, dużo dobrego terenu w okolicy sprzyja takiej jeździe. Prosiłbym Was o porade, czy to będzie przyzwoity sprzęt?
Specjal Napisano 11 Sierpnia 2010 Napisano 11 Sierpnia 2010 Jeżeli chcesz startować w maratonach to od Gianta dedykowany do tego jest model Anthem (też full, tyle że wyścigowy). Trance podchodzi bardziej pod enduro, ale jeżeli nie planujesz ścigać się ze ścisła czołówką, tylko starty będziesz traktował w ramach czystej zabawy, to trance powinien Cię w zupełności zadowolić Tak więc jak masz okazję, to możesz spokojnie brać, chyba że jeszcze poszukasz ofert wśród rasowych ram xc/maraton, bo jest w czym wybierać.
ErjK Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Napisano 12 Sierpnia 2010 Dzięki bardo za podpowiedz. Poszukam jeszcze z tych anthemów.
Karol318 Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 Na twoim miejscu brałbym to: http://centrumrowerowe.pl/005048/GIANT-ANTHEM_X_4_bialy_2010/Produkt.aspx i z czasem wymieniał części które ci nie pasują. Ten rower zapewnia świetną podstawę do rozbudowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.