buli231 Napisano 11 Sierpnia 2010 Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam ! Jadąc na rowerze pod małą górkę na "stojaka" nagle coś strzeliło i okazało się że ostatnia zębatka jest doszczętnie pokrzywiona. Otóż teraz chcę kupić nową korbę lecz wszystkie są mocowane na kwadrat a moja jest na normalną śrubę tzn. tak mi się wydaje zdejmując zaślepkę widzę normalną śrubę i teraz nasuwa się pytanie czy są jeszcze normalne korby ?
Mod Team michuuu Napisano 11 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 11 Sierpnia 2010 Co to znaczy na normalną śrubę. Śruba ma przytrzymać(docisnąć) ramię na kwadracie, wielowypuście, co by nie spadło. Chyba że się mylę, bo z prehistorii pamiętam mocowanie na klin a na śrubę nie. Zdejmij ramie to zobaczysz jak jest mocowane.
d0cent Napisano 11 Sierpnia 2010 Napisano 11 Sierpnia 2010 Tak jak mówi przedpiśca - ta śruba to jest jedynie docisk korby do suportu. Jak ją odkręcisz to pewnie zobaczysz piękny kwadrat
buli231 Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Napisano 12 Sierpnia 2010 No dzięki bo ja to zielony jestem w tych sprawach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.