Skocz do zawartości

[rama] czy aby nie za mała...

Gość JGa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

złożyłem szybko rower na amie która prawdopodobnie dziś kupię ale mam obawy czy nie jest za mała, do tej pory jeździłem na HT scott scale 40 w rozmiarze M a teraz kupiłbym cube w rozmiarze 16-wiem zabrzmi to śmiesznie ale ta rama jest krótsza od mojego scotta tylko o 1.9cm(długośc górnej rury w poziomie) Mam 175cm wzrostu ale dość krótką nogę(89cm) i zastanawiam się czy nie będę wyglądał śmiesznie na tej ramie, podsyłam foto jakby wyglądał rower złożony na tej ramię:

http://zapodaj.net/a6ad52a8198a.jpg.html

• Mod Team
Napisano

Przy takim przekroku to 18" będzie lepsza. Przy 16" sztyca bardzo wysunięta, nienaturalnie. A swoją drogą długa noga krótka reszta to budowa raczej damska a imię sugeruje że jest inaczej. No chyba że mierzysz do biodra .

Napisano

ja mam ramke 16" i 185cm wzrostu. Sztyce mam 40cm wysuniętą do granic (nie ponad:P) i jezdzi sie dobrze, kwestia gustu i wygody. Myśle ze jest wysunieta na jakies 25-28cm na oko, musial bym jeszcze dokladnie zmierzyć

Ja no niby mam rower do lekkiego dh/fr ale jak jade pojezdzic z jakiejs trasu to nie jade autem tylko wsiadam na rower i jade te 30km do celu ;)a potem zninżam siodełko, takze rower jest nie tylko do tego, bo po bułki też sie jezdzi.

Raczej dziwnie nie bedziesz wyglądał i myśle ze ta 16nastka bedzie ci pasować.

Napisano

przepraszam, pomylił mi się wymiar nogi, na zdjęciu geometria jest podemnie, mostek i sztyca jest wysunięta tyle ile potrzeba do jazdy. A DŁUGOŚĆ NOGI TO 79 a nie 89-mój błąd, muszę powiedzieć że całkiem wygodnie mi się siedziało, dziś złoże rower w sposób już kompletny i zrobie sobie zdjęcie z profilu bo rama jest meeeega :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...