Skocz do zawartości

[pancerze + linki] zestaw linek + pancerzy XTR do przerzutek

kondzior135

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę zakupić nowy zestaw linek + pancerzy do przerzutek. Zależy mi na dwóch rzeczach.

Po 1: Cena nie powinna przekraczać 100 zł

Po 2: Chcę, aby był to zestaw zasłaniający całą linkę. A żeby było jeszcze jaśniej: ma "ochraniać" linkę na całej długości od manetki do samej przerzutki.

No i do rzeczy. W oko wpadł mi zestaw XTR'a (tak tylko przeleciałem oferty na allegro no i zerknąłem na cenę ;p). Cenowo spełnia moje oczekiwania, ale nie mogłem znaleźć żadnych zdjęć całego zestawu i nie wiem czy spełnia moje oczekiwanie nr. 2. Moje pytanie: Czy pancerze XTR'a zakrywają linki na całej długości?

Czekam na odpowiedź. Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje co do pancerzy tego typu to chętnie wysłucham.

Napisano

to, czy linka jest zabudowana w calosci zalezy 'troche' od tego, jak producentramy to sobie wymyslil

pomysl nad accent supreme i dobrymi linkami

Napisano

Pancerze XTR mają uszczelnienia montowane w przelotki na ramie. Działa całkiem przyzwoicie, po sezonie wymieniałem linki raczej z przyzwyczajenia, niż z konieczności. Linki nie są osłonięte na całej długości, ale nie wpływa to na pracę napędu, bo uszczelnienia są naprawdę OK.

Napisano

proszę mi wyjaśnić jaki jest sens płacenia 100zł za linki i pancerze.

używam pancerzy z wyściółką teflonową i drutami ze stali 5zł/metr

linki ze stali nierdzewnej (dodatkowo szlifowane) 5zł szt

całość + końcówki ze stali nierdzewnej daje nam... no z 35zł!

Napisano

Ludzie kupują znacznie droższe rzeczy, które mają swoje znacznie tańsze odpowiedniki. Nie o tym dyskusja.

Ja kupiłem same uszczelnienia od XTR'a, linki i pancerze zakładam Shimano, a ostatnio Alligator'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...