jo_jacek Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Od poniedzialku jestem posiadaczem tych pedałów i jestem zadowolony. Zrobilem na nich troche ponad 300km i wszystko fafa elegancko. Co do lakieru. Wyglada na to ze nie jest jaksi tandetny. Jak na razie jedna gleba na betonie, dwie w lesie, opieram rower czesto o ściane o pedał i jak na razie ni wyglada na jakis bardzo zle potraktowany... duzo rys sie zrobilo od gleby na betonie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Po glebie na betonie mam prawy pedał dość mocno porysowany. Jak już ktoś na tym forum napisał - taki porysowany pedał wygląda fachowo - przynajmniej widać, że ktoś jeździ, a nie siedzi na ławce z rowerem stojącym obok. Czarny czy srebrny - jeden i drugi działają tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 no i kupilem w koncu juz te pedalki ale w sklepie-srebrne...czarnych nie mieli(dopiero za 2 tyg by byly) wiec bralem jakie sa bo nie moge sie doczekac jazdy:p p.s- nie ma instrukcji w jezyku polskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Nie ma Damian, a po co ci instrukcja? zakladasz, regulujesz sprezyne i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Ok mam juz caly komplet i dzis bylem sie przejechac a wrazenia z jazdy:bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lusza Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Mam czarne, i po 250 km wyglądają tak: Jak widać, są małe obicia od niewcelowania w zatrzask przy wpinaniu. Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Wypinam się bez problemu (przy OTB też wypięły się od razu), gorzej z wpinaniem (ale idzie coraz lepiej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Moje czarne po 500 km i co najważniejsze po jednej poważnej glebie na asfalcie (30km/h) wyglądają tak: - prawy pedał. Lewy jest taki jak u Luszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 wiem ze nie odpowiedni dzial ale zapytam tutaj- otoz czy nie ma zadnych przeciwskazan jezeli zgubilem jedna srubke w bucie(ta co przykreca blok) z tego co patrzalem to ta jedna ktora zostala trzyma bardzo mocno, ale wole zapytac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 blok moze sie przemieszczac i tym samym niszczyc podeszwe buta. lepiej wkrec nowa srubke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 no ale skoro blok sie nie przesuwa? skad wziasc taka srubke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 skad wiesz, ze sie nie przesuwa? paluszkami sprawdzales? ;] przy pedalowaniu dzialaja sporo wieksze sily. moze zapytaj w rowerowym czy nie maja na zbyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Ze sklepu?? Może nie mają w sprzedaży, ale w serwisie na pewno mają śrubek pod dostatkiem. Z rowerów zawsze coś zostaje Poza tym można dokupić bloki osobno, ale fakt, to się nie kalkuluje. Chociaż może - 9zł.: http://www.allegro.pl/item114667752_orygin..._promocja_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 skad wiesz, ze sie nie przesuwa? paluszkami sprawdzales? ;] przy pedalowaniu dzialaja sporo wieksze sily. moze zapytaj w rowerowym czy nie maja na zbyciu. dobra dobra faktycznie sie przesuwa podczas jazdy zwracam honor a co do srubki to juz znalazlem(pogrzebalem troche w warsztacie) i juz jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieu Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Ja tez je mam i spisuja sie bdb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 18000 zrobiłem na nich .Raz rozbierane samorwanie i likwidacja luzów.Teraz znowu strzelają i to niemiłosiernie głośno ,ale co tam .Nadal na nich jeżdze.Za tą kase jak najbardziej je można polecić.Jedno ale, bardzo głupi klucz do ich rozebranie potrzebny .Ale to każdy wie .Drugi raz ich nie kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Mam je od nie dawna i zrobiłem nich ok. 60 km i nic mi nie szczela, pszczi, ani nic podobnego naprawde są dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celofan Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 A co sądzicie o tych SPD-ach ? http://www.allegro.pl/item122851770_pedaly...o_m3_nowe_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja na swoich zrobiłam ok. 2000 km i nic mi nie strzela, nie skrzypi, nie ma żadnych luzów. Przy każdej konserwacji napędu pedały są również czyszczone i smarowane. Dbajcie o swój sprzęcik, pozdrawiam. Pati Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidzia Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja na moich zrobiłem dopiero 70 km i jak na razie jest rewelacyjnie. Nic nie stuka, wszystko działa cicho i lekko. jak na razie jestem z nich w 100% zadowolony. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
padamek Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja przez te stuki to do korby sie dobieralem. Ale wyszlo szydlo z worka, na oske padalu za duzo smaru dalem i skrzypialy. Za ta cene to moga byc. Choc poprzednie 536 byly o niebo lepsze, ale do nich dobralem sie bez klucza kombinerkami przez szmate i po 8000 musialem zmienic bo luzow dostaly i przy rozbieraniu uszczelke uszkodzilem. Na tych 520 to okolo 2000 zrobilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 ja jakos jestem przekonany caly czas do tych 520-ek, mam juz 2 komplety, bo do szosowki tez je zalozylem.... przynajmniej nie mam problemu z blokami w butach, nic nie musze kombinowac przy przesiadce z gorala na szose i na odwrot. jedynie jesli chodzi o uzywanie ich w szosowce, to jednak moglyby byc troszke lzejsze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Zrobiłem mały treścic tych pedałków tzn. błoto jak nie wiem co, deszcz i wszystko inne i na początku troche pisszczały, ale gdy umyłem rower to nic nie słychać (jak na razie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidzia Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 (edytowane) Byłem w środę w górach z tymi pedałakami i gdy się zapchały błotem miałem problem z wpięciem się :glare: . Musiałem troszke poskakać po pedale i wtedy sie wpinał . Po powrocie rozkręciłem wyciściłem i teraz chodzi swietnie. Edytowane 2 Września 2006 przez dzidzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Wcześniej chciałem kupić 540 ale skończyło się na 520 i nie mam z nimi problemu. Z butami specialized sport 2006 tworzą bardzo udaną parę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekBora Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Problem z wpięciem w tych pedałach praktycznie nieistnieje, problem jest z ich wypięciem jak się ostro zapiaszczą! Ale nie ma co panikować, identycznie jest z butami narciarskimi i wiązaniami i nikt z tego problemów nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi