rainier Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 zrobiłem na nich ok 300 km i jak za taką cenę to nie ma co narzekać, wszystko działa jak należy, wpięcie i wypięcie bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 30 Września 2006 Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Właśnie sobie takie kupiłem i pierwsza jazda wypadła OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 1 Października 2006 Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Zrobiłem na nich coś około 250 km i wszystko ok o dziwo to co one przesło to nie wiem czyje pedały tyle przeszły Moje 520 są tylko ''troche'' obdrapane napis ''Shimano'' już prawie nie istnieje Chcialem kupić sobie Cranki (jakoś w tym tygodniu) ale zrezygnowałem i zostaje przy 5220 tylko ta waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Grudnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 puchatek, ale to plastikowe nie służy do regulacji tylko do rozkręcania pedałów w celu serwisowania :lol: I do tego jest specjalny klucz. Tak więc może sam je zepsułeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Znacie jakiś patent na rozebranie tych pedałów nie posiadając tego specjalnego klucza? U mnie po 500 km zaczął lewy trzeszczeć (ze względu na obciążenia chyba) Rozumiem, że wystarczy przeserwisować je tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 (edytowane) rObO87 Też mam te pedały, moje nie trzeszczą, ale domagają się o serwis, bo prawy ma już spore luzy i slychać wewnętrzne tarcie. Tu masz coś o serwisie: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry389765 A przy tak małym przebiegu jak w Twoich pedałach może trzeszczeć konstrukcja zewnętrzna, czyli np sprężyna, na co wystarczy zrobić im kąpiel w benzynie, a potem kapkę jakiegoś oleju od czasu do czasu na sprężynę... Edytowane 8 Lipca 2007 przez Odi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 8 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 rObO87 wydaje mi się mało prawdopodobne żeby po takim przebiegu zaczął trzeszczeć. Wykręć go, wyczyść, przesmaruj gwint i powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 wczoraj pierwsza jazda i wrażenia super. Chodza leciutko, cichutko, łatwo się wpiąć i wypiąć, ogólnie jestem bardzo zadowolony puki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Wykręć go Ale jak? Nie mam tego specjalnego klucza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 8 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Wykręć (z korby) a nie rozkręć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Nie jestem pewien, ale kto ma klucz scyzoryk Sigma PT16/PT14 niech sprawdzi czy nie da się przypadkiem rozkręcić pedała końcówkami od kluczy płaskich, mają one on wewnątrz takei ząbki, które mogą pasować do nakrętki w pedale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A gdyby ten wielowpust złapać imadłem albo chwytem tokarskim z trójstronnym ściskiem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 pewnie by zeszło, ale mógłby się trochę zniekształcić ten wielowypust Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 ja swoich jeszcze nie rozkrecalem ale jak bede tego potrzebowac to bylbym sklonny uzyc kawalka szmaty i francuza. Wykonanie: 1. obkrecic szmata nakretke 2. założyc nań francuza i dopasowac go do średnicy nakretki 3. odkrecic P>S.ciekawe czy to bedzie dobry patent ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 21 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Próbowałem francuzem nic tylko sobie zdarłem wielowpust .Dość mocno to jest zakręcone i po prostu klucz objeżdża.Może tobie się uda mnie się nie udało .Na szczęście zbyt mocno wielowpust się nie pokiereszował także specjalny klucz dało się jeszcze założyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadlubek Napisano 12 Września 2007 Udostępnij Napisano 12 Września 2007 mam pytanko. w związku z tym że od niedawna jestem posiadaczem spd-ow to chciałbym sie o jedna recz zapytać. a mianowicie czy wy też macie po wpięciu butów pewien luz w ruchu butem na lewa i prawa strone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 12 Września 2007 Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Tak, to normalne że jest taki luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 hmm maja jakies 9 k km. które przejechały w mtb, teraz założyłem je do szosy. traktowane brutalnie wd40 nie narzekały na swój los. nie piszczą nie trzeszczą na ośce luzu nie ma. trochę ciężkie... po 4kkm wymieniłem bloki, od tego momentu znów zaczęły działać jak nowe. regulacja przydatna, ustawiłem raz i tak zostało. obecnie dość mocno porysowane i pooobijane, mimo wszystko ciągle nie ma problemów z wpięciem i wypięciem. jestem zadowolony. były warte tych.. 88 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 28 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jeżeli to są moje pierwsze pedały spd, to czy po 30 km można ocenić czy są ok? Nie można , ale na razie są ok . Mogę się wpiąć, wypiąć, wyregulować, więc jestem zadowolony . Cena - 74 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S1HEINA Napisano 1 Marca 2008 Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Dziś założyłem spdki i powiem wam, że nie spodziewałem się takiego luzu, super sprawa... mam nadzieję, że wielu starć z asfaltem nie zaliczę... W każdym razie między innymi dzięki waszym opiniom zdecydowałem się na zakup Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mój lewy pedał po 2000km dostał strasznych luzów na osi. Musze go rozebrać i zobaczyc co sie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ja dziś w moich też odkryłem luzy, w prawym większe niż w lewym.. jutro serwis.. maja blisko 5k km.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 No to muszę was zmartwić, dwa razy już serwisowałem te pedały i niezależnie od tego jak mocno skręcam łożyska to zawsze jest luz jak się złoży całość. Taki już chyba urok tych pedałów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Ale przecież od nowości tego luzu nie ma, więc coś się musi wyrabiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Tam jest chyba jakas plastikowa tulejka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi